Home Warme gerechten Zalm met kruiden-notenkorst
Zalm met kruiden-notenkorst

Zalm met kruiden-notenkorst

20 december 2016

Zalm met kruiden-notenkorst is één van mijn favoriete gerechtjes en het verbaast me eigenlijk een beetje dat ik dit recept nog niet eerder gepubliceerd heb. De enige logische verklaring is dat ik nooit het geduld heb om eerst foto’s te nemen alvorens deze lekkernij te mogen oppeuzelen. Als blogger gebeurt het wel vaker dat je uiteindelijk een koude maaltijd moet opeten. Het is me bij deze dus eindelijk gelukt. En de zalm was zelfs nog lauw 😉 En opnieuw een receptje die super eenvoudig en super gezond is!

Het neusje van de zalm

Naast tonijn is verse zalm is ongetwijfeld mijn favoriete vis zowel rauw als gebakken. Zalm zit boordevol omega-3 vetzuren, mineralen, eiwitten en vitamines waarvan vitamine A, D en B12 rijkelijk aanwezig zijn. Wist je trouwens dat vitamine B ontzettend belangrijk is? De lijst is lang maar vitamine B is onder andere verantwoordelijk voor het verteren van je voedsel, voor je vetverbranding, verhoogt je weerstand, zorgt voor een betere hersenfunctie en vitamine B zet onder andere vetten, koolhydraten en eiwitten om in energie. Wekelijks een stukje vette vis is dus zeker aanbevolen! Lees snel verder hoe je de zalm met kruiden-notenkorst klaarmaakt!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Hak de basilicum, munt en peterselie fijn. Hak de macadamianoten en walnoten grof voor de kruiden-notenkorst. Leg alles in een kommetje en voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe. Meng alles mooi onder elkaar.

Neem een vuurvaste schaal en besprenkel met olijfolie. Leg de verse zalm hierin en leg de kruiden-notenmengsel op de zalm. Plaats ±20 minuten (afhankelijk van de grootte van de zalm) in de oven van zodra de oven voorverwarmd is.

Hak de venkel fijn, verhit wat kokosolie en bak de venkel gaar. Snijd de tomaatjes in vier en voeg toe bij de venkel. Voeg tot slot de spinazie toe. Knijp het sap van 1/2 citroen uit boven de spinazie en haal van het vuur van zodra de spinazie gaar is.

Haal de zalm uit de oven en rasp nog wat zeste van citroen boven de kruiden-notenkorst. Werk eventueel af met enkele schijfjes citroen. Leg de spinazie met de tomaatjes en venkel op het bord en strooi er eventueel nog wat stukjes noten over. Leg tot slot de zalm erbij en dresseer alles mooi op een bord. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Het laatste jaar eet ik steeds minder vaak vis waardoor er ook niet veel visgerechten online staan. Maar de visreceptjes die wel online staan zijn absolute toppers! Probeer zeker ook eens de gemarineerde scampi en scampi mango salsa.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Zalm met kruiden-notenkorst

 

ZALM MET KRUIDEN-NOTENKORST

Print dit recept
Aantal: 1 portie

Ingrediënten

  • 150 à 200 gram Atlantische verse zalm
  • olijfolie, om te bakken
  • 80 gram verse spinazie
  • 40 gram venkel
  • 3 kleine trostomaten
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • kokosolie, om te bakken
  • eventueel extra noten om over de spinazie te strooien
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • enkele blaadjes verse munt
  • enkele takjes verse peterselie
  • enkele takjes verse bieslook
  • enkele macadamianoten
  • enkele walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeste van 1/2 (of meer naar smaak) citroen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd alle verse kruiden fijn en hak alle noten grof voor de kruiden-notenkorst. Leg alles in een kommetje en voeg vervolgens 2 eetlepels olijfolie toe. Meng alles mooi onder elkaar.
  3. Neem een vuurvaste schaal en besprenkel met olijfolie. Leg de verse zalm hierin en leg de kruiden-notenmengsel op de zalm. Plaats ±20 minuten (afhankelijk van de grootte van de zalm) in de oven van zodra de oven voorverwarmd is.
  4. Hak de venkel fijn, verhit wat kokosolie en bak de venkel gaar. Snijd de tomaatjes in vier en voeg toe bij de venkel. Voeg tot slot de spinazie toe. Knijp het sap van 1/2 citroen uit boven de spinazie en haal van het vuur van zodra de spinazie gaar is.
  5. Haal de zalm uit de oven en rasp nog wat zeste van citroen boven de kruiden-notenkorst.
  6. Werk eventueel af met enkele schijfjes citroen. Leg de spinazie met de tomaatjes en venkel op het bord en strooi er eventueel nog wat stukjes noten over. Leg tot slot de zalm erbij en dresseer alles mooi op een bord. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Emma 7 augustus 2016 - 17:45

Vanmiddag heb ik deze voor het eerst gemaakt. En het was in 1 woord: Schitterend!
Zelfs mijn meer dan sceptische echtgenoot vindt het voor herhaling vatbaar.
Thx Virginie!

Reply
Virginie
Virginie 7 augustus 2016 - 18:10

Hoi Emma!
Wat een fijne comment! Bedankt! Voor zo’n reacties blijf ik met veel plezier verder bloggen! Nog een fijne zondag!
Groetjes, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.