fbpx
Home Ontbijt Yell’Oh Pancakes
Yell’Oh Pancakes

Yell’Oh Pancakes

26 april 2018

Liefmans Yell’Oh is een verfrissend en eigenzinnig apéro-bier met een stevige, fruity bite en een gedurfde mix van ananas, appel, limoen, vlierbloesem en basilicum. Maak hem extra onweerstaanbaar en serveer hem on the rocks – met ijs dus! Ik vind het echt een lekker biertje. Koken met bier, – en da bedoel ik in een gerecht, en niet in je hand – klinkt gewaagd hé! Liefmans heeft samen met Smartmat twee gerechten ontwikkeld met daarin Liefmans Yello’oh: Yello’Oh Pancakes & Thaise Yello’oh met kip en ananas. Ik heb besloten om voor de pannenkoeken te gaan. Ze zijn makkelijk te bereiden en zijn zooooo lekker. Echt lekker. En je hebt voor de pannenkoeken maar drie ingrediënten nodig, geweldig toch?! Ik heb het recept exact overgenomen zoals Liefmans het ontwikkeld heeft. De cashewnoten heb ik uit het recept weggelaten omdat ik er allergisch aan ben.

 

Zo maak je de Yello’Oh Pancakes

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zeef het meel boven een grote kom en voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snuifje zout toe. Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn. Verhit wat vetstof in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak vervolgens een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur. Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om. Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.

Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof en hak ze in kleine stukjes. Meng met de kokosrasp zet opzij. Schil de ananas en snijd hem vervolgens in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om. Rasp intussen de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.

Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt. Bestrooi met het cashew-kokosmengsel. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Pannenkoeken, wie is er geen fan van? Probeer zeker ook eens het recept speltpannenkoekjes, chocolade pannenkoeken, mini banaan pannenkoekjes en havermoutpannenkoekjes.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Yello'oh Pancakes

Yello'oh Pancakes

 

YELLO'OH PANCAKES

Print dit recept
Aantal: 10 stuks

Ingrediënten

  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 250 ml Liefmans Yell’Oh
  • 50 gral cashewnoten
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 ananas
  • 1 limoen
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • vetstof, om te bakken
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel vloeibare honing

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Zeef het meel boven een grote kom en voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snuifje zout toe. Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn.
  3. Verhit wat vetstof in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak vervolgens een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur. Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om. Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.
  4. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof en hak ze in kleine stukjes. Meng met de kokosrasp zet opzij.
  5. Schil de ananas en snijd hem vervolgens in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om.
  6. Rasp intussen de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.
  7. Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt. Bestrooi met het cashew-kokosmengsel. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.