Home Dessert Witte chocolademelk
Witte chocolademelk

Witte chocolademelk

6 november 2015

Zoals jullie intussen weten, probeer ik mijn recepten zo eenvoudig mogelijk te houden, perfect voor de gehaaste kok onder ons. We leiden allemaal zo’n druk leven waardoor de tijd/zin soms ontbreekt om nog uren in de keuken door te brengen.

En vandaag is dit niet anders! Opnieuw een eenvoudig maar ooooooh zo lekker recept! Het is zo eenvoudig dat ik het eigenlijk geen recept meer durf noemen 😉

De winter staat voor de deur en daar hoort nu eenmaal chocolademelk bij.  Vandaag staat er op het menu een witte chocolademelk met natuurlijk… trommelgeroffel… witte chocolade! Mmmmmm… En als kers op de taart afgewerkt met kleurrijke pareltjes, perfect voor wie kinderen heeft of een feestje organiseert! Want geef toe, deze witte chocolademelk ziet er toch ongelooflijke feestelijk uit met zijn kleurrijk kraagje? Opeens krijgt deze witte chocolademelk een heel nieuwe dimensie!

 

Zo maak je het

Verwarm de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de stukjes witte chocolade toe. Roer met een garde tot de chocolade volledig gesmolten is en een gladde massa ontstaat.

Verwarm au bain-marie wat chocolade. De gesmolten chocolade gaan we gebruiken om de mond van het glas in te dippen, zodat we de gekleurde pareltjes kunnen bevestigen. Heb je minder geduld? Verwarm de chocolade in de microgolfoven. Doe dit op de medium stand en haal de witte chocolade iedere 20 seconden uit de microgolf en roer om. Anders bestaat de kans dat de chocolade gaat aanbranden.

Zet een kommetje klaar met de gekleurde parels of hagelslag. Rol de mond van het glas in de gesmolten chocolade. Rol het glas tussen jouw handen zodat de chocolade mooi rond de rand van het glas stroomt. Dip de met chocolade bedekte mond van het glas in de gekleurde parels tot er overal evenveel pareltjes hangen. Zet het glas omgekeerd op een bord zodat de chocolade kan opstijven.

Schenk tot slot de warme witte chocolademelk in het glas en bestrooi met wat speculaaskruiden of kaneel. Werk af met een leuk rietje en serveer warm. De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel vinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Eerder deze week liet ik jullie reeds kennis maken met de warme chocolademelk van pure chocolade. Intussen staan er al heel wat recepten met chocolade online. Denk maar aan het recept chocolade bananenbrood, healthy Bounty’s, Snickers dadels, chocolade granola, truffels en banaan-chocolade ijscrème.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Witte chocolademelk

WITTE CHOCOLADEMELK

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

  • 600 ml amandelmelk (Of andere melk)
  • 120 gram witte chocolade
  • Vanille extract
  • Kleurrijke pareltjes (musketzaad) of hagelslag
  • Speculaaskruiden, kaneel, … (Optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de stukjes witte chocolade toe. Roer met een garde tot de chocolade volledig gesmolten is en een gladde massa ontstaat.
  2. Verwarm au bain-marie wat chocolade. De gesmolten chocolade gaan we gebruiken om de mond van het glas in te dippen, zodat we de gekleurde pareltjes kunnen bevestigen. Heb je minder geduld? Verwarm de chocolade in de microgolfoven. Doe dit op de medium stand en haal de witte chocolade iedere 20 seconden uit de microgolf en roer om. Anders bestaat de kans dat de chocolade gaat aanbranden.
  3. Zet een kommetje klaar met de gekleurde parels of hagelslag. Rol de mond van het glas in de gesmolten chocolade. Rol het glas tussen jouw handen zodat de chocolade mooi rond de rand van het glas stroomt. Dip de met chocolade bedekte mond van het glas in de gekleurde parels tot er overal evenveel pareltjes hangen. Zet het glas omgekeerd op een bord zodat de chocolade kan opstijven.
  4. Schenk tot slot de warme witte chocolademelk in het glas en bestrooi met wat speculaaskruiden of kaneel. Werk af met een leuk rietje en serveer warm. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.