Deze Watermeloen-feta Salade Deluxe is eigenlijk de gepimpte versie van de watermeloen-feta salade. Dit recept publiceerde ik in 2016 tijdens de zomer. De ‘basis’ is sowieso al een topper! Maar deze deluxe versie heeft toch dat tikkeltje extra.
Doorheen de jaren werd deze salade al meerdere malen klaargemaakt. En iedere keer opnieuw zijn mijn proefkonijnen laaiend enthousiast. Het recept werd intussen dan ook heel vaak gedeeld, bereid en gesmaakt.
Salades maak ik vooral met wat ik in huis liggen heb. Daardoor ziet een salade er nooit twee keer hetzelfde uit. De ene keer voeg ik extra nootjes toe, de andere keer extra zaden, fruit of groenten. Al is deze versie toch mijn favoriet. De salade is fris en heeft een heerlijke bite. Een echt smaakbommetje. Bovendien vraagt dit kleurrijk recept weinig voorbereiding. Wedden dat deze salade binnenkort ook vaak bij jou op het menu staat?
Zo maak je de watermeloen-feta salade Deluxe
Rooster de pijnboompitten en amandelschilfers en zet apart.
Neem een schaal en leg de blokjes watermeloen, komkommer, feta, granaatappelpitten en fijngesnipperde munt hierin. Knijp vervolgens het sap van een halve limoen uit boven de salade. Besprenkel met walnotenolie. Meng alles goed onder elkaar. Werk tot slot af met de sesamzaadjes, geroosterde amandelschilfers en geroosterde pijnboompitten. Serveer als hoofdmaaltijd of als salade bij een BBQ. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan de foto’s terug.
Nog meer kookinspiratie
Deze salades zullen jou ook ongetwijfeld smaken bij deze warmte temperaturen.
Een frisse, feestelijke salade
Tomaten-granaatappelsalade, geïnspireerd door Ottolengh
Tropische edamame salade
Bulgursalade met geroosterde kikkererwten
Een frisse zomerse pokérbowl
Kleurrijke aubergine rolletjes
Gevulde zoete aardappel
Salade met gegrilde aubergine en courgette
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
WATERMELOEN-FETA SALADE DELUXE
Print dit receptIngrediënten
600 gram watermeloen, in blokjes gesneden
1/2 komkommer, in blokjes gesneden
100 gram feta, verkruimeld
een handvol verse munt, fijngehakt
1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
2 eetlepels walnotenolie
15 gram amandelschilfers, geroosterd
20 gram pijnboompitten, geroosterd
30 gram granaatappelpitten
1/2 limoen, het sap
Instructies
- Rooster de pijnboompitten en amandelschilfers en zet apart.
- Neem een schaal en leg de blokjes watermeloen, blokjes komkommer, verkruimelde feta, granaatappelpitten en fijngesnipperde munt hierin.
- Knijp het sap van een halve limoen uit boven de salade en besprenkel met de walnotenolie.
- Meng alles goed onder elkaar.
- Werk tenslotte af met de sesamzaadjes, geroosterde amandelschilfers en geroosterde pijnboompitten. Serveer als hoofdmaaltijd of als salade bij een BBQ. Eet smakelijk!
4 reacties
Wat ziet dat er lekker uit zeg! Lekker zomers met dat rode van de watermeloen 🙂
Hi Nicole! Bedankt, het is echt een toppertje! ?
Groetjes,
Virginie
Als de zon weer schijnt ga ik het maken
Hi Koos,
Zeker doen! Laat gerust horen wat je ervan vond!
Groetjes,
Virginie