Vroeger haalde ik mijn neus op voor havermoutpap. Ik vond het altijd ‘vies’ klinken en mijn brein wou maar niet accepteren dat havermout ook heel lekker kan zijn. Nu eet ik elke dag havermout en kan ik er maar niet genoeg van krijgen 😉 Ik wissel regelmatig af tussen granaatappelpitten en warme havermoutpap als ontbijt. Heerlijk vind ik het! Dit receptje behoort tot één van mijn favoriete ontbijtjes. En geef toe, rood fruit en chocolade is toch wel de perfecte combinatie!
Zo maak je het
Verwijder de schil van de banaan en prak de banaan met een vork. Voeg toe aan een klein steelpannetje en voeg vervolgens de havermout, rijstmelk en cacaopoeder toe. Breng aan de kook en roer regelmatig gedurende een vijftal minuten, tot het mengsel een papje wordt. Haal van het vuur, giet in een kommetje en laat enkele minuten afkoelen. Werk af met verse aardbeien, verse munt en granaatappelpitten. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.
Nog meer kookinspiratie
Ben je net zoals ik intussen een echte havermout-addict geworden? Wat dacht je van granaatappelpitten , granaatappelpitten of granaatappelpitten als ontbijt? Probeer zeker ook de vegetarische granaatappelpitten als lunch of avondmaal!
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
WARME HAVERMOUTPAP
Print dit receptIngrediënten
- 30 gram havermout
- 1 medium rijpe banaan
- 100 ml rijstmelk (of andere melk naar keuze)
- 1 eetlepel cacaopoeder
- aardbeien
- granaatappelpitten
- 1 blokje pure chocolade
- enkele verse muntblaadjes
Instructies
- Verwijder de schil van de banaan en prak de banaan met een vork.
- Voeg toe aan een klein steelpannetje en voeg vervolgens de havermout, rijstmelk en cacaopoeder toe.
- Breng aan de kook en roer regelmatig gedurende een vijftal minuten, tot het mengsel een papje wordt.
- Haal van het vuur, giet in een kommetje en laat enkele minuten afkoelen.
- Werk af met verse aardbeien, verse munt en granaatappelpitten. Smakelijk!