Home Dessert Warme chocolademelk
Warme chocolademelk

Warme chocolademelk

3 november 2015

In de herfst en winter drink ik héél véél warme chocolademelk. De liters chocolademelk zijn gewoonweg niet meer bij te houden want hier wordt het aan de lopende band gedronken. Een zelfbereide chocolademelk vind ik ongelooflijk gezellig en past perfect bij koude temperaturen! In combinatie met zelfgebakken koekjes, een dekentje en een goede film is dit gewoonweg heaven x 10 ! En bovendien is het gewoon snel klaar. Perfect voor een luie zondag

 

Easy peasy

Giet de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de pure chocolade toe en roer met een garde tot de chocolade gesmolten is. Zet de chocolademelk van het vuur. Smelt wat pure chocolade au bain marie tot er chocoladesaus ontstaat. Wie wenst, kan de chocolade ook smelten in de microgolfoven. Zet de microgolfoven zeker niet op de hoogste stand. Het is belangrijk dat je elke 20 seconden de chocolade uit de microgolfoven haalt en eens omroert. Anders zal de chocolade snel aanbranden en dat willen we natuurlijk niet! Dat zou nogal een zonde zijn, nietwaar? 😉

Giet de warme chocolademelk in een glas. Snijd de marshmallows in kleine stukjes en leg bovenop de chocolademelk. Rasp tot slot nog wat pure chocolade over het geheel en werk af met de chocoladesaus. Serveer met een kleurrijk rietje en smullen maar! Smakelijk!

 

Nog meer kookinspiratie

Op zoek naar nog meer chocolademelk inspiratie? Bekijk dan zeker ook het recept witte chocolademelk en Yin Yang chocolademelk.
Eigenlijk kan bijna alles met chocolade mij bekoren. Ik heb dan ook redelijk wat recepten op de blog staan met chocolade. Denk maar aan het recept Snickers dadels, healthy Bounty’s, chocolade bananenbrood en banaan-chocolade ijscrème.
Zelfs bij het ontbijt kan je stiekem extra chocolade eten dankzij de chocolade granola 😉

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

WARME CHOCOLADEMELK

Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 gram ongezoete amandelmelk (of gewone melk)
  • 70 gram pure chocolade (Minimum 70% cacao)

Toppings

  • Marshmallows
  • Extra pure chocolade om te raspen
  • Extra pure chocolade om te smelten

 

Instructies

  1. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
  2. Voeg de pure chocolade toe en roer met een garde tot de chocolade gesmolten is. Zet de chocolademelk van het vuur.
  3. Smelt wat pure chocolade au bain marie tot er chocoladesaus ontstaat.
  4. Giet de warme chocolademelk in een glas.
  5. Snijd de marshmallows in kleine stukjes en leg bovenop de chocolademelk.
  6. Rasp tot slot nog wat pure chocolade over het geheel en werk af met de chocoladesaus.

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.