fbpx
Home Warme gerechten Vegan Spaghetti Linzen Bolognese
Vegan Spaghetti Linzen Bolognese

Vegan Spaghetti Linzen Bolognese

30 augustus 2018

Samen met een vriendin vertrek ik halverwege oktober naar Italië. We maken een road trip door de regio Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië. We gaan er onder andere olijf- en wijngaarden bezoeken,  dorpjes ontdekken waar je nog nooit eerder van gehoord hebt, flaneren tussen al die schoonheid die Italië te bieden heeft en vooral Genieten.

10 dagen lang ondergedompeld worden in de Italiaanse cultuur en tradities. Iedere dag heerlijke pizza, huisgemaakte pasta, verse vis, gelato en heerlijke wijnen. Ik kan niet wachten om verslonden te worden door Italië.

Een Italiaanse chef gaat ons leren hoe we de beste Italiaanse pizza maken. In Bari mogen we aan tafel schuiven bij een oude dame die als geen ander weet hoe je de beste orecchiette maakt. Niets toeristisch, gewoon tussen en met de lokale bevolking. Authenticiteit ten top.

De voorbije dagen heb ik het geregeld koud gehad, alsof de herfst al voor de deur staat. Op zo’n dagen maakt hartverwarmend, troostend en vooral healthy comfort food me terug blij.
En aangezien ik best ongeduldig kan zijn breng ik Italië vandaag naar hier. Een vegan spaghetti met linzen tomatensaus die makkelijk te bereiden is en tjokvol groenten zit. Iedere dag pasta eten is niet zo’n goed idee, dat weet iedereen. Maar af en toe kan zeker geen kwaad. Je kan ook altijd kiezen voor volkoren pasta of pasta op basis van groenten. De onderstaande quote zegt het perfect. Eet alles met mate, luister naar jouw lichaam.

 

 

Pasta doesn’t make you fat. How much pasta you eat makes you fat.

 

 

Zo maak je de Vegan Spaghetti Linzen Bolognese

 

Hak de ui, wortels, selder en champignons in kleine blokjes. Verwijder het vel van de paprika en snijd ook in kleine blokjes.

Verhit wat vetstof en stoof de ui glazig. Voeg de selder en wortels toe en stoof tot de groenten zachter worden.
Voeg vervolgens knoflook, paprika, Provence kruiden, gerookte paprikapoeder en een snufje zout.
Laat nog even verder pruttelen vtot de groenten zachter worden.

Voeg nu de rode wijn toe en laat enkele minuten pruttelen. Nu mag je de tomaten, linzen, ahornsiroop, peper en zout toevoegen. Zet op een laag vuur en laat de saus indikken. De saus is klaar wanneer ze dikker wordt.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Verdeel de pasta over de borden, werk af met de saus en werk tot slot af met verse peterselie. Smakelijk!
De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

 

 

Lees ook:

Pittige Tomatenpasta met Burrata 
Chili Sin Carne
Chili Sin Carne met Nachos
Provençaalse Tian
Shakshuka met aubergine
Pizza met courgette, prei en geitenkaas

 

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. 
Sinds begin 2018 gebruik ik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. Waarom? De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. De geur en smaak is fenomenaal en de zwarte blikjes met kleurrijke etiketten zijn de perfecte eyecatcher voor in jouw keuken. 

 

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Vegan Spaghetti Bolognese Linzen

Vegan Spaghetti Bolognese Linzen

 

VEGAN SPAGHETTI LINZEN BOLOGNESE

Print dit recept
Aantal: 4

Ingrediënten

  • 1 witte ui
  • 2 medium wortels
  • 3 stengels selder
  • 2 teentjes knoflook
  • 130 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 koffielepel Provence kruiden  (ik gebruik dit merk)
  • 2 koffielepels gerookte paprikapoeder (ik gebruik dit merk)
  • 1/2 koffielepel kaneel (ik gebruik dit merk)
  • 1/2 koffielepel gerookte chilipoeder (ik gebruik dit merk)
  • 10 cl rode wijn
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 400 gam gekookte linzen (1 blik)
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • een snufje cayenne (ik gebruik dit merk)
  • een snufje zout
  • 75 gram pasta per persoon
  • peterselie, om af te werken

Instructies

  1. Hak de ui, de wortels, selder en champignons in kleine blokjes. Verwijder het vel van de paprika en snijd ook in kleine blokjes.
  2. Verhit wat vetstof en stoof de ui glazig. Voeg de selder en wortels toe en stoof tot de groenten zachter worden.
  3. Voeg vervolgens knoflook, paprika, provencekruiden, gerookte paprikapoeder en een snufje zout. Laat nog even verder pruttelen tot de groenten zachter worden.
  4. Voeg de rode wijn toe en laat enkele minuten pruttelen.
  5. Nu mag je de tomaten, linzen, ahornsiroop, peper en zout toevoegen. Zet op een laag vuur en laat de saus indikken. De saus is klaar wanneer ze dikker wordt.
  6. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Verdeel de pasta over de borden, werk af met de saus en werk tot slot af met verse peterselie. Smakelijk!

Notities

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling.  Sinds begin 2018 gebruik ik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. Waarom? De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. De geur en smaak is fenomenaal en de zwarte blikjes met kleurrijke etiketten zijn de perfecte eyecatcher voor in jouw keuken. 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.