fbpx
Home Hapjes Tomaten galette
Tomaten galette

Tomaten galette

2 september 2017

Een galette, daar zeg ik nooit neen tegen. En al zeker niet tegen deze heerlijke tomaten galette die heel eenvoudig is om te maken. De combinatie van limoen en ricotta zorgt voor de nodige frisheid, de verse tijm en oregano maken het plaatje helemaal compleet. Voor dit recept heb ik een kant-en-klare bladerdeeg gebruikt maar binnenkort ga ik wat recepten uittesten zodat ik voortaan mijn eigen deeg kan maken. Daar is het laatste nog niet over gezegd want deeg maken, dat zit niet echt in mijn vingers. Oefening baart kunst zeggen ze dan?

De eerste nieuwsbrief gaat morgen de deur uit, spannend! Inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief kan helemaal onderaan het blogbericht, zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe recepten, tips, nieuwtjes en zoveel meer!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 220 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en volg de instructies op de verpakking. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en leg het bladerdeeg in het midden. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg maar blijf 5 cm van de rand, die gaan we straks naar binnen plooien.

Neem een kom en meng de ricotta samen met de knoflook, cayenne, zout, limoensap en verse tijm. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, blijf opnieuw 5 cm van de rand.

Snijd de tomaten in plakjes en leg apart. Hou van elke kerstomaat eentje opzij, die gaan we dadelijk in zijn geheel op de tomaten galette leggen. Verdeel de schijfjes tomaat over het ricottamengsel en verdeel nu ook de kerstomaatjes die je in zijn geheel liet over de galette. Besprenkel met de balsamicoazijn en ahornsiroop. Vouw de randen naar binnen en druk wat aan. Wrijf tot slot de randen in met wat olijfolie. Plaats de tomaten galette in het midden van de oven en bak in 20 à 25 minuten gaar. Ik heb de ovenstand onder-en bovenwarmte gebruikt zodat het niet te snel zou gaan.

Haal de tomaten galette uit de oven en verdeel de mozzarella over de taart. Werk tot slot af met enkele takjes verse oregano en nog wat extra verse tijm. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook de vijgen galette is een echte topper.

Zin in nog meer recepten met tomaat? Bekijk dan zeker ook eens het recept aubergine salade, pittige tomatenpasta met burrata en verse oregano, chili sin carne, bruschetta met tomaat en mozarella.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Tomaten Galette

 

TOMATEN GALETTE

Print dit recept

Ingrediënten

1 kant- en klare bladerdeeg
2 teentjes knoflook, geperst
200 gram ricotta
1/2 limoen, het sap
een snufje zout
een snufje cayenne
enkele takjes verse tijm
enkele takjes verse oregano
3 ‘gewone ronde’ tomaten
4 gele, zwarte en rode kerstomaatjes
2 koffielepels balsamicoazijn
een koffielepel ahornsiroop
olijfolie
150 gram mozzarella

Instructies

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en volg de instructies op de verpakking.
  3. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en leg het bladerdeeg in het midden.
  4. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg maar blijf 5 cm van de rand, die gaan we straks naar binnen plooien.
  5. Neem een kom en meng de ricotta samen met de knoflook, cayenne, zout, limoensap en verse tijm. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, blijf opnieuw 5 cm van de rand.
  6. Snijd de tomaten in plakjes en leg apart. Hou van elke kerstomaat eentje opzij, die gaan we dadelijk in zijn geheel op de tomaten galette leggen. Verdeel de schijfjes tomaat over het ricottamengsel en verdeel nu ook de kerstomaatjes die je in zijn geheel liet over de galette.
  7. Besprenkel met de balsamicoazijn en ahornsiroop.
  8. Vouw de randen naar binnen en druk wat aan. Wrijf tot slot de randen in met wat olijfolie.
  9. Plaats de tomaten galette in het midden van de oven en bak in 20 à 25 minuten gaar. Ik heb de ovenstand onder-en bovenwarmte gebruikt zodat het niet te snel zou gaan.
  10. Haal de tomaten galette uit de oven en verdeel de mozzarella over de taart.
  11. Werk tot slot af met enkele takjes verse oregano en nog wat extra verse tijm. Eet smakelijk!

 

Tomato Galette

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
koos meuldijk 7 oktober 2017 - 08:12

De tomaten galette ga ik zeker uitproberen. De kleuren alleen al, daar word je vrolijk van.

Reply
Virginie
Virginie 7 oktober 2017 - 08:33

Hoi Koos!
Leuk je nog eens te horen! Laat maar weten wat je ervan vond!
Prettig weekend.
Xoxo, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.