fbpx
Home Hapjes Taco’s met gemarineerde zalm
Taco’s met gemarineerde zalm

Taco’s met gemarineerde zalm

30 april 2019

Eet jij vaak vis? Als ik eens vis eet dan probeer ik altijd te kiezen voor duurzame vis.
Maar wat is duurzame vis nu eigenlijk? Duurzame vis betekent dat men bij de visvangst zoveel mogelijk het ecosysteem respecteert.

Hoe weet je nu wat duurzame vis is? Op de verpakking wordt het aangegeven met verschillende kortingen. Ik leg het even kort voor je uit.

MSC

Dit is een kwaliteitslabel voor wild gevangen vis. Dit geeft dus aan dat het product uit een goed beheerde, duurzame visserij komt. Men streeft naar een minimale impact op het leven in de zee en controleert streng op overbevissing.

ASC

Bij gekweekte vis vind je de afkorting ASC terug op de verpakking. Het label garandeert dat de vis geproduceerd is met respect voor het milieu en in goede arbeidsomstandigheden.

 

Taco’s met gemarineerde zalm

Voor Boni ontwikkelde ik deze heerlijke taco’s met zalm die ik eerst gemarineerd heb ik een mengsel van onder andere appelsiensap, limoensap, paprikapoeder, etc… Een toppertje, al zeg ik het zelf!

Scrol naar beneden voor het printbare recept en de ingrediëntenlijst.

Begin met het maken van de marinade. Doe olijfolie, limoensap, appelsiensap, knoflook, koriander, paprikapoeder, komijn, peper en zout in een keukenhakker en mix kort. Leg de verse zalm in een schaal en giet de marinade over de verse zalm. Laat de zalm een uurtje marineren.

Maak intussen het slaatje. Doe de Romeinse sla, de partjes pompelmoes, de blokjes mango, het sap van de limoen, de koriander en granaatappelpitten in een kom en zet opzij.

Verwarm de oven en bak de taco’s zoals aangegeven op de verpakking.

Verhit een grilpan en smelt een klontje boter. Leg de gemarineerde zalm met de velkant op de grilpan en laat 4 minuten bakken. Draai de zalm om en laat nog enkele minuten bakken, tot de zalm gaar is.

Meng het slaatje onder elkaar en zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan vullen. Begin met wat gebakken zalm en werk tot slot af met het slaatje. Smakelijk!

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Taco's met gemarineerde zalm-9

Taco's met gemarineerde zalm-9

 

TACO'S MET GEMARINEERDE ZALM

Print dit recept

Ingrediënten

Voor de zalm

  • 400 gram verse zalm
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1 limoen, het sap
  • 1/4 cup appelsiensap
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel peper en zout
  • 1/2 plantje koriander

Voor het slaatje

  • 2 baby Romeinse sla, grofgehakt
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • 1 pompelmoes, in partjes gesneden
  • 1/2 plantje koriander
  • 1 limoen, het sap
  • 50 gram granaatappelpitten
  • zwarte sesamzaadjes, om af te werken (optioneel)

Instructies

De zalm

  1. Doe olijfolie, limoensap, appelsiensap, knoflook, koriander, paprikapoeder, komijn, peper en zout in een keukenhakker en mix kort.
  2. Leg de verse zalm in een schaal en giet de marinade over de verse zalm. Laat de zalm een uurtje marineren.

Het slaatje

  1. Doe de Romeinse sla, de partjes pompelmoes, de blokjes mango, het sap van de limoen, de koriander en granaatappelpitten in een kom en zet opzij.

Afwerken

  1. Verwarm de oven en bak de taco’s zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit een grilpan en smelt een klontje boter. Leg de gemarineerde zalm met de velkant op de grilpan en laat 4 minuten bakken. Draai de zalm om en laat nog enkele minuten bakken, tot de zalm gaar is.
  3. Meng het slaatje onder elkaar en zet alle ingrediënten op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s vullen.
  4. Begin met wat gebakken zalm en werk tot slot af met het slaatje. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.