fbpx
Home Dessert Speltpannenkoekjes
Speltpannenkoekjes

Speltpannenkoekjes

17 mei 2017

Koken betekent vaak ook veel afwas. Nou ja, in mijn geval toch. Soms lijkt het wel alsof er een bom ontploft is in mijn keuken. Waar zitten die kaboutertjes toch als je ze nodig hebt? Deze keer heb ik het deeg voor de speltpannenkoekjes bereid in de Contingo Shake & Go Fit Shaker, wat een handig ding zeg! Ideaal voor de sporters onder ons die graag een sportshake drinken maar ook voor wie een eitje wil shaken voor een omelet of pannenkoekendeeg in een handomdraai klaar wil hebben. De shaker is lekvrij, vaatwasbestendig, bestaat uit geur- en smaakvrij Tritan, bevat een inhoudsmarkering en kan je overal mee naartoe nemen. Door de speciale bal kan je makkelijk jouw deeg of drankje mixen zonder klonters. Ik ben alvast fan.

Benieuwd naar meer? Vorige zomer schreef ik een review over de Contigo Cortland Infuser, perfect om op warme zomerse dagen gearomatiseerd water mee te nemen onderweg waardoor voldoende water drinken vanzelf gaat.

 

Zo maak je het

Voeg de speltbloem en melk toe aan de shaker, leg de speciale bal in de shaker en shake alles goed door elkaar. De bal in de shaker zorgt ervoor dat er geen klonters in het deeg achterblijven. Voeg vervolgens de eieren, het bakpoeder en kaneel toe aan de shaker en shake opnieuw tot er een egale massa ontstaat. Verhit een pan met wat kokosolie en giet telkens wat deeg in de pan. Ik heb ervoor gekozen om telkens kleine speltpannenkoekjes te bakken. Bak de speltpannenkoekjes langs beide kanten goudbruin en serveer met vers fruit. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook voor het recept chocolade bananenbrood en pindakaas pannenkoekjes werd speltbloem gebruikt.

Nog meer zin gekregen in pannenkoeken? Probeer dan zeker ook eens de havermout pannenkoekjes, chocolade pannenkoeken en banaan pannenkoekjes.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Speltpannenkoekjes

 

SPELTPANNENKOEKJES

Print dit recept

Ingrediënten

  • 120 gram speltbloem (1 cup)
  • 240 ml melk (1 cup)
  • 2 eieren
  • een snufje bakpoeder
  • een snufje kaneel

Instructies

  1. Voeg de bloem en melk toe aan de shaker, leg de speciale bal in de shaker en shake alles goed door elkaar. De bal in de shaker zorgt ervoor dat er geen klonters in het deeg achterblijven.
  2. Voeg vervolgens de eieren, het bakpoeder en kaneel toe aan de shaker en shake opnieuw tot er een egale massa ontstaat.
  3. Verhit een pan met wat kokosolie en giet telkens wat deeg in de pan. Ik heb ervoor gekozen om telkens kleine speltpannenkoekjes te bakken.
  4. Bak de speltpannenkoekjes langs beide kanten goudbruin en serveer met vers fruit. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.