Home Travel & Hotspots San Nicolas, de stad van street-art
San Nicolas, de stad van street-art

San Nicolas, de stad van street-art

13 oktober 2018

Tijdens mijn reis in Aruba was San Nicolas voor mij de grootste verrassing. In San Nicolas lijkt het alsof je in een andere wereld binnen stapt. Er hangt een heel aparte sfeer. De kleurrijke street-art fleurt de stad helemaal op al lijkt het alsof de stad is uitgestorven op het heetst van de dag. Dan zoekt iedereen binnen verfrissing. Perfect, want zo heb ik de stad helemaal voor mezelf.

 

San NIcolas Aruba

 

In 2009 sloot de olieraffinaderij in San Nicolas waardoor veel mensen wegtrokken uit de stad en elders een job gingen zoeken. Toeristen hadden geen enkele reden om San Nicolas te bezoeken want er viel helemaal niets te zien. In 2016 kwam daar gelukkig verandering in. Dankzij de Aruba Art Fair kreeg de stille stad een reden om bezocht te worden. De eerste muurschildering werd gemaakt in opdracht van het Ministerie van Cultuur. Sindsdien werden er meer dan 35 muurschilderingen gemaakt door zowel lokale als internationale artiesten. De ‘spookstad’ veranderde sinds 2016 in een magnifieke kunststad.

 

San NIcolas Aruba

 

Dankzij de inzet van verschillende organisaties in Aruba kreeg San Nicolas een esthetische make-over met levendige en kleurrijke straatkunst. Vervallen gebouwen worden met verbluffende muurschilderingen omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken. San Nicolas is een explosie aan street-art. De ene muur na de andere is bedekt met energieke kleurrijke muurschilderingen. De perfecte locatie om die Instagram worthy foto te nemen. Je kan Aruba niet verlaten zonder eerst een bezoek te brengen aan deze uitzonderlijke stad. Meer informatie vind je via de website van de toeristische dienst van Aruba.

 

Lees ook: Hotspots in Porto, Overnachten bij Schiphol & Tenerife, het eiland van de eeuwige lente.

 

Liefs,
VirginieVolg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

San NIcolas Aruba

 

San NIcolas Aruba

 

San Nicolas Aruba

 

San Nicolas Aruba

 

San Nicolas Aruba

 

San Nicolas Aruba

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.