Home Koude gerechten Salade met geitenkaas
Salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas

17 juli 2016

Nu we eindelijk mogen genieten van zomerse temperaturen kunnen de zomerse salades niet achterwege blijven! Tijd voor een salade met geitenkaas! Soms krijg ik te horen dat salades saai zijn en dan kan ik het niet laten om even met mijn wenkbrauwen te fronsen. Hoezo? Salades saai?! Wie zegt dat salades saai zijn heeft duidelijk nog geen salades ten huize Virginie gegeten. Het oog wil ook wat en ik vind het dan ook altijd fijn om met veel, héél véél kleur te werken. Veel kleur in jouw voeding is belangrijk want hoe meer verschillende kleuren groenten en fruit je gebruikt hoe meer verschillende antioxidanten, vitamines en mineralen je binnen krijgt. Bovendien zijn salades gezond en in een handomdraai klaar.

 

Zo maak je het

Eigenlijk durf ik het bijna geen recept noemen omdat het eigenlijk alles samen ‘gooien’ is. Dat gooien neem je misschien best niet te letterlijk 😉 Verdeel de sla op jouw bord. Was en snijd de peer, tomaat en verse vijgen in schijfjes en verdeel over de sla. Werk af met de granaatappelpitten, blauwe bessen, frambozen, verse munt, bieslook, walnoten en zachte geitenkaas. Besprenkel de salade tot slot met wat walnotenolie. Wie wenst kan nog wat honing toevoegen al vind ik dat de salade al zoet genoeg is. Zo snel is de salade met geitenkaas klaar! Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Heb je nog verse munt over? Verwerk deze dan misschien in het recept watermeloen-feta salade deluxe, salade van gegrilde aubergine en courgette of broccoli-spinaziesoep met verse munt.
Ook warm vind ik een peer heel lekker, zoals bijvoorbeeld in het recept vijgen galette. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van zachte geitenkaas. Probeer ook eens dadels gevuld met zachte geitenkaas of quinoa bietenburgers.
Walnotenolie is perfect om salades op smaak te brengen, zoals bij het recept feestelijke salade.
Granataatappelpitjes zijn altijd leuk om gerechten met af te werken. Denk maar aan het recept kerst camembert en gevulde zoete aardappel.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Salade met geitenkaas

 

SALADE MET GEITENKAAS

Print dit recept

Ingrediënten

  • sla
  • zachte geitenkaas
  • tomaat
  • peer
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • granaatappelpitten
  • verse vijgen
  • walnoten
  • walnotenolie
  • bieslook
  • verse munt
  • honing (optioneel)

Instructies

  1. Verdeel de salade op jouw bord.
  2. Was en snijd de peer, tomaat en verse vijgen in schijfjes en verdeel over de salade.
  3. Werk af met de granaatappelpitten, blauwe bessen, frambozen, verse munt, bieslook, walnoten en zachte geitenkaas.
  4. Besprenkel de salade tot slot met wat walnotenolie.
  5. Wie wenst kan nog wat honing toevoegen al vind ik dat de salade al zoet genoeg is.

 

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Lovely Healthy (Tamara) 25 juli 2016 - 19:13

Oh, dat ziet er gewéldig uit!! Wat een plaatje! Dit wordt mijn lunch voor morgen! <3
Hoe maak jij zo mooie food-foto's? Ik krijg dat licht maar niet zoals ik zou willen…:-) Veel groetjes! Tamara

Reply
Virginie
Virginie 25 juli 2016 - 19:57

Bedankt Tamara 😉
Chasing light zoals ze zeggen 😉 Blijven zoeken naar het juiste licht. Oefening baart kunst! Hier heeft ook ook tijd nodig gehad en NOG sukkel ik vaak 😉 En overstappen naar een camera als je nog steeds met je smartphone foto’s neemt 😉
Groetjes, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.