Home Koude gerechten Salade gegrilde courgette & aubergine
Salade gegrilde courgette & aubergine

Salade gegrilde courgette & aubergine

19 augustus 2017

Tot enkele maanden geleden was ik totaal geen fan van aubergine. En nu staat deze heerlijke groente iedere week op het menu. Blijkbaar ben ik lang in mijn ik-lust-geen-aubergine fase blijven hangen. Als kind heb ik de groente eigenlijk nooit gegeten, mijn ouders zijn er denk ik zelf niet echt zo’n fan van. Misschien ligt het daar dus aan. But anyway, deze donkerpaarse groente staat vandaag dus (weer) op het menu. Sorry voor wie nu denkt “is ze daar nu weer met haar aubergines”? Ik heb nu eenmaal veel aubergine schade in te halen 🙂

De kruidenmelange Flaming Dust van Mill& Mortar maakt dit gerecht helemaal AF! Een gerecht valt of staat met de juiste kruiding en dit is geen uitzondering. Flaming Dust is een melange van venkel, zoethout, steranijs, chili, gerookte paprika en gember. De combinatie alleen al doet me me spontaan watertanden. Dit recept is heel fris en tegelijk ook pittig. En bovendien is het gerecht in een mum van tijd klaar.

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

 

Zo maak je de aubergine rolletjes

Spoel de bulgur onder koud stromend water en kook zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de courgette en aubergine in plakjes en verspreid op een bord. Meng de olijfolie met de kruiden Flaming Dust en verwarm intussen de grill. Bestrijk de plakjes aubergine en courgette met het olijfoliemengsel en leg op de hele grillplaat. Bestrijk de andere kant van de plakjes ook met het olijfoliemengsel. Leg apart van zodra de plakjes gaar zijn. Zet intussen alle andere ingrediënten klaar. Giet de bulgur af, laat uitlekken en zet even apart.

Verdeel de plakjes gegrilde aubergine en gegrilde courgette over twee borden. Knijp het sap van de citroen over de plakjes, begin met 1/4 citroen, nadien kan je nog altijd meer citroensap toevoegen indien gewenst. Leg vervolgens in het midden een hoopje veldsla, verdeel de feta over de borden en werk af met de verse munt, pijnboompitten, granaatappelpitten en zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Dat ik fan ben van dit kruidenmerk konden jullie reeds lezen in de review. Intussen heb ik al heel wat geëxperimenteerd met hun kruiden en specerijen en ik word telkens een beetje meer verliefd. Op zoek naar nog meer gerechtjes met de Mill & Mortar kruiden? Bekijk dan zeker ook het recept Five Spice Granola, Aubergine Salade (ja ja, met aubergine! 😉 )& Pittige tomatenpasta met burrata en verse oregano.

Goed nieuws, de kruiden van Mill & Mortar vinden intussen steeds meer hun weg in de plaatselijke delicatessenzaken. Via deze link kan je de kruiden online bestellen. En nu snel naar het recept van de salade van gegrilde courgette en aubergine!

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Salade van geroosterde courgette & aubergine

 

Salade gegrilde courgette & aubergine

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

1 grote courgette, in plakjes gesneden van 0,5 cm dik
1 grote aubergine, in plakjes gesneden van 0,5 cm dik
50 ml olijfolie
2 koffielepels Flaming Dust (ik gebruik dit merk)
1/4 à 1/2 citroen, het sap
150 gram volkoren bulgur
een handje vol granaatappelpitten
twee handen vol veldsla
enkele takjes verse munt
1 koffielepel zwarte sesamzaadjes
100 gram feta, verkruimeld
een handje vol pijnboompitten

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

Instructies

  1. Spoel de bulgur onder koud stromend water en kook zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de courgette en aubergine in plakjes en verspreid op een bord.
  3. Meng de olijfolie met de kruiden Flaming Dust en verwarm intussen de grill.
  4. Bestrijk de plakjes aubergine en courgette met het olijfoliemengsel en leg op de hele grillplaat. Bestrijk de andere kant van de plakjes ook met het olijfoliemengsel.
  5. Leg apart van zodra de plakjes gaar zijn.
  6. Giet de bulgur af, laat uitlekken en zet even apart.
  7. Verdeel de plakjes gegrilde aubergine en gegrilde courgette over twee borden.
  8. Knijp het sap van de citroen over de plakjes, begin met 1/4 citroen, nadien kan je nog altijd meer citroensap toevoegen indien gewenst.
  9. Leg vervolgens in het midden een hoopje veldsla, verdeel de feta over de borden en werk af met de verse munt, pijnboompitten, granaatappelpitten en zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.