Ik schreef een review over Nora French haar kookboek Gezond Fastfood en ik mag ook een recept met jullie delen uit haar kookboek. Deze rodekool-zoete aardappel stamppot met appeltjes sprong er onmiddellijk uit voor mij en ik ging direct aan de slag. Rodekool is niet mijn meest favoriete groente maar in combinatie met iets zoet zoals appeltjes en rozijnen kan ik deze groente enorm appreciëren. De zoete aardappel maakt dit recept voor mij helemaal af. Het is een enorm eenvoudig recept die snel op tafel staat. Eveneens de rode draad trouwens in Nora French haar kookboek. Snel, eenvoudig en lekker!
P.S.: Vergeet niet deel te nemen aan de win-actie op Facebook en Instagram! Je leest er alles over in de review die ik schreef over ‘Gezond Fastfood’. De review lees je HIER.
Zo maak je het
Snijd de zoete aardappelen in stukjes en de rodekool fijn. Kook samen in ruim water tot de zoete aardappel zacht is. Snijd de uien fijn en bak met vetstof in een pan. Snijd de appels in stukjes en voeg samen met de rozijnen en balsamicoazijn toe aan de uien. Bak gedurende 10 minuten op een laag vuur. Giet de zoete aardappelen en rodekool af. Voeg boter en zout toe en stamp tot een puree. Voeg tot slot de uien, appels en rozijnen toe en meng onder elkaar. De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.
Nog meer kookinspiratie
Net zoals ik verzot op zoete aardappel? Probeer dan zeker ook het recept gevulde zoete aardappel en veggie burger met zoete aardappel.
Heb je nog rode kool over? Verwerk deze groente in het recept feestelijke salade of spring rolls.
Ik heb vaak een berg appels in de koelkast liggen die ik soms uit het oog durf te verliezen. Appels die er wat minder fris beginnen uitzien verwerk ik vaak in een cake, zoals het recept appelcake met haver- en kokosmeel bijvoorbeeld.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
RODEKOOL-ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT MET APPELTJES
Print dit receptIngrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 500 gram rodekool
- 2 uien
- 2 appels
- 100 gram rozijnen
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 50 gram plantaardige boter
- snufje zout
Instructies
- Snijd de zoete aardappelen in stukjes en de rodekool fijn. Kook samen in ruim water tot de zoete aardappel zacht is.
- Snijd de uien fijn en bak met vetstof in een pan. Snijd de appels in stukjes en voeg samen met de rozijnen en balsamicoazijn toe aan de uien. Bak gedurende 10 minuten op een laag vuur.
- Giet de zoete aardappelen en rodekool af. Voeg boter en zout toe en stamp tot een puree. Voeg tot slot de uien, appels en rozijnen toe en meng onder elkaar.
1 reactie
Ik doe dit al lang, maar ik stoom de rode kool en de zoete aardappelen. Het stoomvocht kan je opvangen en gebruiken.