Pannenkoekjes met rode biet, een vreemde combinatie? Helemaal niet. Ik ben een grote fan van rode bieten. En elke keer ik naar de supermarkt ga, kan ik het niet laten om nog extra rode bieten te kopen. Dus heb ik nu weer teveel rode bieten in de koelkast liggen. Het handige aan voorgekookte rode bieten is dat ze onmiddellijk gebruiksklaar zijn. Ik had zin in pannenkoekjes, maar ik had ook zin in rode bieten. Dus dan gooien we gewoon alles samen in de foodprocessor en wacht ik spannend af wat het resultaat zal worden. En oooooooh, wat zijn deze rode biet pannenkoekjes lekkerrrrrrrrrrr!
Heb je kleine bengeltjes in huis rondlopen? Niet alle kinderen zijn gek van groentjes, en zeker niet van rode biet. Maar rode biet is wel ongelooflijk gezond. Het roze deeg zal ongetwijfeld hun aandacht trekken. Wedden dat ze staan te popelen om hun prinsessenpannenkoeken op te peuzelen?
Zo maak je het
Strooi de havermout in de foodprocessor en laat mixen tot je meel krijgt. Voeg vervolgens de melk, het ei, kaneel, zout, bakpoeder en ahornsiroop toe. Laat blenden tot een smeuïge massa. Voeg tot slot de rode biet toe en laat nogmaals blenden tot je een egaal beslag krijgt.
Verwarm een pan tot deze goed heet is. Laat een beetje kokosolie smelten. Bak de pannenkoekjes per 2 of 3, afhankelijk hoe groot jouw pan is. Zet het vuur niet te hoog, anders zullen de rode biet pannenkoekjes snel aanbranden! Ik heb de rode biet pannenkoekjes afgewerkt met blauwe bessen en honing.
Nog meer kookinspiratie
Eet je net zoals ik graag pannenkoeken? Lees dan zeker ook het blogbericht havermout pannenkoekjes , bosbessen pannenkoeken & mini cacao banaanpannenkoekjes.
Havermout is een veelzijdig product die perfect te verwerken is in het recept granola zonder bakken, blauwe bessen crumble taart, chocolade granola, bosbessen havermoutpap, warme havermoutpap en vegetarische rode biet burger.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
RODE BIET PANNENKOEKJES
Print dit receptIngrediënten
- 90 gram havermout
- 200 ml melk naar keuze
- 40 gram rode biet, voorgekookt en afgekoeld
- 1 ei
- 1 theelepel
- kaneel
- bakpoeder
- Snufje zout
- 1 eetlepel ahornsiroop
- kokosolie, om in te bakken
Instructies
- Strooi de havermout in de foodprocessor en laat mixen tot je meel krijgt.
- Voeg vervolgens de melk, het ei, kaneel, zout, bakpoeder en ahornsiroop toe. Laat blenden tot een smeuïge massa.
- Voeg tot slot de rode biet toe en laat nogmaals blenden tot je een egaal beslag krijgt.
- Verwarm een pan tot deze goed heet is. Laat een beetje kokosolie smelten.
- Bak de pannenkoekjes per 2 of 3, afhankelijk hoe groot jouw pan is. Zet het vuur niet te hoog, anders zullen de rode biet pannenkoekjes snel aanbranden! Ik heb de rode biet pannenkoekjes afgewerkt met blauwe bessen en honing. Smakelijk!
2 reacties
We hebben de pannenkoekjes vorige week klaargemaakt en ze waren overheerlijk! Bedankt voor het recept!
Groetjes,
Sara
Hoi Sara!
Bedankt voor jouw fijne reactie!
Groetjes,
Virginie