Home Hapjes Rode Biet Dipsaus
Rode Biet Dipsaus

Rode Biet Dipsaus

1 juli 2015

Rode biet dipsaus is de ideale gezonde dipsaus om rauwe groentjes of zelfgemaakte chips in te doppen! Als ik dan eens een avondje voor de tv doorbreng, dat verlang ik altijd naar iets om op te kunnen knabbelen. En de meeste onder ons grijpen dan naar ongezonde snacks zoals chips, chocolade of ijsjes. Ik ben verzot op rauwe groente of zelfgemaakte chips van zoete aardappel. En dit in combinatie met een rode biet dipsaus is hemels. En geef toe, een sausje om stukjes wortel of bloemkool in de doppen geeft toch nog een extra dimensie! In de supermarkt zie je altijd rekken vol met allerlei soorten dip sausjes staan. Maar waarom dipsaus kant en klaar kopen als je thuis een dipsaus zelf kan maken? Het is super makkelijk en het duurt slechts 5 minuten! Ook als beleg op een broodje kan je deze dipsaus makkelijk gebruiken! In de zomer is het dan ook een festijn wanneer je verschillende soorten zelfgemaakte dipsausjes op tafel kan zetten. Jouw gasten zullen met plezier aan tafel schuiven wanneer er tal van zomerse kleuren op tafel staan. Met deze rode biet dipsaus ga je gegarandeerd scoren!

 

Zo maak je het

Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes samen met de knoflook en leg ze in de blender. Halveer de citroen en voeg het sap toe aan het mengsel. Begin met een halve citroen. Je kan nadien nog altijd extra citroensap toevoegen indien gewenst. Vervolgens voeg je de Griekse yoghurt toe samen met enkele basilicum blaadjes en de olijfolie.

Kruid af met peper, zout en een heel klein snuifje gemberpoeder (optioneel). Laat het geheel blenden tot het een smeuïge massa wordt. Voeg naar wens nog extra citroensap, basilicum, gember, peper of zout toe. Werk af met enkele blaadjes basilicum en sesamzaadjes

Serveer de rode biet dipsaus met rauwe groentjes of zelfgemaakte chips! Geniet van deze rode biet dipsaus bij een aperitief, een tussendoortje of als avondsnack!

Nog meer kookinspiratie

Heb je nog rode biet over? Probeer dan eens het recept vegetarische rode biet burger, pink smoothie, quinoa bietenburgers of rode biet pannenkoekjes.
In de recepten sinaasappel-yoghurt ijsjes en bosbessen pannenkoekjes werd ook Griekse yoghurt gebruikt.

 

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Rode biet dipsaus

RODE BIET DIPSAUS

Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 voorgekookte rode biet
  • 150 gram Griekse Yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • Een scheutje olijfolie
  • Een handvol verse basilicum
  • Een mini snuifje gemberpoeder (optioneel)
  • Peper en zout
  • Sesamzaadjes ter afwerking

Instructies

  1. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes samen met de look en leg ze in de blender.
  2. Halveer de citroen en voeg het sap toe aan het mengsel. Begin met een halve citroen. Je kan nadien nog altijd extra citroensap toevoegen indien gewenst.
  3. Vervolgens voeg je de Griekse yoghurt toe samen met enkele basilicum blaadjes en de olijfolie.
  4. Kruid af met peper, zout en een heel klein snuifje gemberpoeder (optioneel). Laat het geheel blenden tot het een smeuïge massa wordt. Voeg naar wens nog extra citroensap, basilicum, gember, peper of zout toe.
  5. Werk af met enkele blaadjes basilicum en sesam zaadjes
  6. Serveer de rode biet dipsaus met rauwe groentjes of zelfgemaakte chips!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.