Home Warme gerechten Regenboog groenteschotel
Regenboog groenteschotel

Regenboog groenteschotel

19 augustus 2015

Ik probeer ook elke dag voldoende groente te eten. Daarom probeer ik zoveel mogelijk afwisseling te brengen. Deze regenboog groenteschotel spreekt voor zich. Een kleurrijke groenteschotel boordevol heerlijke groente. Normaal gezien maak ik gebruik van olijfolie maar vandaag wou ik eens iets anders proberen. Ik heb eventjes staan twijfelen tussen sojasaus en balsamicoazijn. Ik heb uiteindelijk gekozen voor balsamicoazijn maar ik vermoed dat het met sojasaus even lekker moet zijn. Dit gerecht is heel gezond en kan gegeten worden als een volwaardige maaltijd. Maar ook als bijgerecht is deze groenteschotel perfect.

Zo maak je het

Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even aan de kant. Snijd de broccoli, courgettes, paprika, wortel en rode ui in grote blokjes en verdeel ze alvast over de bakplaat. Rangschik ze in rijtjes naast elkaar volgens de kleuren van de regenboog! Vergeten welk kleur naast elkaar hoort? Ik som de kleuren van de regenboog van buiten naar binnen even op: Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.

Kruid met peper, zout, Proven├žaalse kruiden en gedroogde rozemarijn. Natuurlijk mag je om het even welke kruiden gebruiken, vers of gedroogd! Besprenkel tot slot met wat balsamicoazijn. Vergeet niet jouw duim op de opening van het flesje te houden of het zal snel een grote plas balsamicoazijn worden! Mijn eerste scheut balsamicoazijn was direct een grote scheut ­čśë

Sojasaus heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik vermoed dat dit ook overheerlijk moet zijn! Wie wenst, kan ook gewoon olijfolie gebruiken natuurlijk! Plaats de regenboog groenteschotel in de oven gedurende 20 ├á 25 minuten of tot wanneer de groenteschotel gaar is. Eet smakelijk! De ingredi├źntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Nog meer veggie overload in volgende recepten:  mediterrane groenteschotel, witloof, peer en portobello uit de oven, feestelijke salade, gevulde zoete aardappel, aubergine rolletjes, chili sin carne en salade van gegrilde aubergine en courgette.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Regenboog groenteschotel

REGENBOOG GROENTESCHOTEL

Print dit recept

Ingredi├źnten

  • ┬Ż groene courgette
  • ┬Ż gele courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • ┬Ż broccoli
  • Balsamicoazijn (Of sojasaus)
  • Gedroogde rozemarijn
  • Proven├žaalse kruiden (Of oregano, verse kruiden, …)
  • Peper en zout

 

Instructies

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet even aan de kant.
  2. Snijd alle groenten in grote blokjes en verdeel ze alvast over de bakplaat. Rangschik ze in rijtjes naast elkaar volgens de kleuren van de regenboog.
  3. Kruid met peper, zout, Proven├žaalse kruiden en gedroogde rozemarijn. Natuurlijk mag je om het even welke kruiden gebruiken, vers of gedroogd!
  4. Besprenkel tot slot met wat balsamicoazijn.
  5. Plaats de regenboog groenteschotel in de oven gedurende 20 à 25 minuten of tot wanneer de groenteschotel gaar is. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.