Het rabarber seizoen is aangebroken en hiermee moest ik gewoon onmiddellijk aan de slag. De rode kleur trekt altijd mijn aandacht in de winkel en bovendien vind ik rabarber gewoonweg super lekker. Wentelteefjes en broodpudding doen me beide denken aan mijn kindertijd. Ik word er op slag nostalgisch van. Met slechts 6 ingrediënten tover je deze eenvoudige rabarber broodpudding taart op tafel. Een tikkeltje anders maar overheerlijk. En opnieuw makkelijk te bereiden.
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom de melk, honing en ei. Scheur het brood in stukjes. Leg de broodstukjes in het melkmengsel en laat gedurende 10 minuten weken. Was de rabarber en snijd in kleine blokjes. Vet de taartvorm in met de vetstof. Laat het brood uitlekken en verdeel over de taartvorm. Verdeel de rabarberstukjes over het broodmengsel. Giet de rest van het mengsel over de rabarber broodpudding taart en bestrooi tot slot met wat kokospalmsuiker. Plaats de rabarber broodpudding taart in de oven gedurende 30 minuten of tot de taart mooi goudbruin ziet. Serveer warm. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.
Nog meer kookinspiratie
Hou je net zoals ik van rabarber? Probeer dan zeker ook de rabarber-aardbei ijsjes uit die je zonder ijsmachine in een handomdraai in elkaar tovert.
Het ontbijt is zonder twijfel de belangrijkste maaltijd van de dag. Start daarom jouw dag goed met warme havermoutpap, granola zonder bakken, chocolade bananenbrood, five spice granola of blauwe bessen crumble taart.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
RABARBER BROODPUDDING TAART
Print dit receptIngrediënten
- 6 sneetjes oud brood (ik heb meergranenbrood gebruikt)
- 100 gram rabarber
- 1 ei
- 300 ml havermelk
- 50 gram honing (of ahornsiroop, agavesiroop, …)
- kokospalmsuiker, om af te werken
- boter of kokosolie om de taartvorm in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng in een kom de melk, honing en ei. Scheur het brood in stukjes. Leg de broodstukjes in het melkmengsel en laat gedurende 10 minuten weken.
- Was de rabarber en snijd in kleine blokjes. Vet de taartvorm in met de vetstof.
- Laat het brood uitlekken en verdeel over de taartvorm. Verdeel de rabarberstukjes over het broodmengsel. Giet de rest van het mengsel over de rabarber broodpudding taart en bestrooi tot slot met wat kokospalmsuiker.
- Plaats de rabarber broodpudding taart in de oven gedurende 30 minuten of tot de taart mooi goudbruin ziet. Serveer warm. Eet smakelijk!
Notities
Recept op basis van een springvorm 26 cm diameter.