Home Verzorging lichaam Tongschraper koper

Tongschraper koper

tongschraper - tongreiniger

 

Bestel HIER jouw tongschraper.


In Oosterse landen is de tongschraper al eeuwenlang bekend. De tongschraper is een essentieel onderdeel van onze mondhygiëne. Ons tongoppervlak bevat diepe poriën en smaakpapillen. In deze poriën nestelen zich heel veel bacteriën en fijne restanten van wat wij eten en drinken. De tong vormt voortdurend een laag van dode cellen, voedselresten en honderduizenden bacteriën, levende en dode. Wordt deze laag niet regelmatig verwijderd dan blijft er dus een dikke laag op de tong, iets dat een van de voornaamste oorzaken is van een onfrisse adem. Daarbij komt dat de smaakpapillen ook bedekt raken en minder goed functioneren. Tenslotte slapen veel mensen met de mond open, waardoor bij het opstaan de tong een vieze smaak heeft en droog is. Het dagelijks gebruik van een tongschraper, samen met een goed gebruik van de tandenborstel natuurlijk, is heel effectief voor de mondhygiëne. Bovendien is het ook heel makkelijk om te gebruiken.

Poets eerst je tanden en gebruik dan pas de tongschraper. schraap voorzichtig, zeker niet te hard, over het hele oppervlak van de tong. Zorg ervoor dat je niet te ver achterin komt, want dat gedeelte van de tong waar zich veel grote smaakpapillen bevinden mag niet geschraapt worden. Je ziet dat je een grote hoeveelheid afvalstoffen van de tong schraapt. Spoel daarom steeds af onder de kraan en herhaal het proces tot er geen viezigheid meer van de tong komt.

Het wordt aanbevolen om dit ‘s ochtends en ‘s avonds te doen. Het reinigen van de tong met uitsluitend een tandenborstel blijkt dus niet voldoende te zijn. In begin was ik een beetje wantrouwig tegenover het idee maar ik moet bekennen dat dit ding echt wel zijn werk doet! Bovendien kan ik vertellen dat mijn smaak nog meer ontwikkeld is en mijn tong veel zachter aanvoelt. Een echte must-have dus!