fbpx
Home Warme gerechten Pompoenrisotto met pancetta
Pompoenrisotto met pancetta

Pompoenrisotto met pancetta

5 december 2018

 

Pure liefde in een kom.
Romige Italiaanse comfort food.
Risotto is het voedsel van de liefde.
Het is zo’n dankbaar gerecht dat je makkelijk aanpast aan ieder seizoen.
Eerlijke en pure ingrediënten, meer heeft een goede risotto niet nodig.
Zacht, rijk, luxueus, romig, …
Risotto is easyto love.

 

Ik hou van de Italiaanse keuken.
Zoveel geweldige gerechten met slechts een handvol ingrediënten.
Risotto is een Italiaans rijstgerecht gekookt in bouillon waardoor er een romige consistentie ontstaat.
In Italië is dit de meest voorkomende manier om rijst te koken.

 

Ik was ervan overtuigd dat risotto maken een heuse uitdaging is.
Maar eigenlijk is er helemaal niets aan want in minder dan 30 minuten tover je de perfecte risotto op tafel.

 

 

Pompoenrisotto met pancetta

 

 

Zo maak je de pompoenrisotto met pancetta

Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de schil en de zaden van de butternut en snijd in kleine blokjes. Stort de blokjes butternut op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met cayennepeper en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven gedurende 15 minuten, of tot de blokjes butternut gaar zijn.

Neem een tweede bakplaat en bekleed met bakpapier. Verspreid de plakjes pancetta over de bakplaat en plaats gedurende 6 à 8 minuten in de oven. Haal de pancetta uit de oven wanneer volledig krokant gebakken. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier.

Verwarm wat boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer gedurende een minuut om met de sjalot en knoflook. Voeg nu de kalfsbouillon toe, roer eenmaal om en dek af met het deksel. Laat de risotto gedurende 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Controleer nu iedere 5 minuten de rijst. De risotto is klaar wanneer de bouillon volledig opgenomen is.

Zet het vuur uit en voeg de boter en Parmezaanse kaas toe. Meng goed om tot er een smeuïge massa ontstaat. Breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper. Voeg de champignons, butternut en krokante pancetta toe aan de risotto en roer kort om. Serveer onmiddellijk zodat de smeuïgheid niet verloren gaat. Werk tot slot af pompoenpitten, pecannoten en enkele blaadjes verse salie.

De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan terug.

 

Lees ook: pompoen mac and cheese uit de oven

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Pompoenrisotto met pancetta

 

POMPOENRISOTTO MET PANCETTA

Print dit recept
Aantal: 4

Ingrediënten

  • 130 gram Arborio Risottorijst
  • 400 ml kalfsfond
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • vetstof, om te bakken
  • 100 gram pancetta
  • 450 gram butternut, geschild gewogen (1 kleine butternut)
  • olijfolie
  • 200 gram mix van chanterelles, shiitake en pied de mouton
  • 45 gram boter
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • een snufje nootmuskaat
  • een snufje cayennepeper
  • enkele blaadjes verse salie
  • een handje pecannoten
  • een handje pompoenpitten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verwijder de schil en de zaden van de butternut en snijd in kleine blokjes. Stort de blokjes butternut op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met cayennepeper en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven gedurende 15 minuten, of tot de blokjes butternut gaar zijn.
  3. Neem een tweede bakplaat en bekleed met bakpapier. Verspreid de plakjes pancetta over de bakplaat en plaats gedurende 6 à 8 minuten in de oven. Haal de pancetta uit de oven wanneer volledig krokant gebakken. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier.
  4. Verwarm wat boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook.
  5. Voeg vervolgens de Risottorijst toe en roer gedurende een minuut om met de sjalot en knoflook.
  6. Voeg nu de kalfsbouillon toe, roer eenmaal om en dek af met het deksel. Laat de risotto gedurende 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Controleer nu iedere 5 minuten de rijst. De risotto is klaar wanneer de bouillon volledig opgenomen is.
  7. Zet het vuur uit en voeg de boter en Parmezaanse kaas toe. Meng goed om tot er een smeuïge massa ontstaat.
  8. Breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper.
  9. Voeg de champignons, butternut en krokante pancetta toe aan de risotto en roer kort om.
  10. Serveer onmiddellijk zodat de smeuïgheid niet verloren gaat.
  11. Werk tot slot af met enkele blaadjes verse salie.

Heb je dit al gelezen?

1 reactie

Avatar
Claudia 13 december 2018 - 15:35

Mooi recept!

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.