fbpx
Home Hapjes Pompoen hummus
Pompoen hummus

Pompoen hummus

22 april 2016

Tja want kan ik zeggen… Pompoen is nu eenmaal mijn lievelingsgroente en staat dan ook wekelijks op het menu. Oké, eigenlijk is de pompoen een typische winter- en herfstgroente maar gelukkig kan je de pompoen het hele jaar door verkrijgen! Lucky me! Er verschenen intussen reeds een paar recepten met pompoen in de hoofdrol en vandaag voeg ik nog een pompoenrecept aan het lijstje toe!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de butternut en verwijder de zaden met behulp van een lepel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de pompoen met de vleeskant naar onder. Leg enkele teentjes knoflook (verwijder de schil niet) naast de pompoen. De knoflook zal een heerlijke geroosterde smaak krijgen. Ik had nog een halve rode paprika over die ik eveneens op de bakplaat gelegd heb om mee te roosteren. Je kan de pompoen hummus ook zonder paprika maken. Bak 20 à 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de butternut. De butternut is gaar wanneer je met makkelijk met een mes doorheen het vlees kan prikken. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de schil van de butternut en van de knoflook.

Plaats de butternut en knoflook in de foodprocessor en hak fijn. Voeg de kikkererwten, tahin, limoensap, komijn en paprikapoeder toe en mix nogmaals. Voeg tot slot olijfolie toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Plaats de pompoen hummus in de koelkast zodat de hummus wat steviger kan worden. Werk de hummus af met pompoenpitten, extra kikkererwten en paprikapoeder. Serveer met stukjes brood of toastjes en smullen maar!

 

Nog meer kookinspiratie

Voor wie nog meer pompoeninspiratie zoekt kan ik het recept pompoenpizza & basilicumsauspompoen-spinazie lasagne en Pompoen pasta zeker aanraden.
Kikkererwten zijn enorm voedzaam en kan je kant-en-klaar toevoegen aan jouw gerechten. Denk maar aan het recept chili sin carne en buddha bowl

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Pompoen hummus

POMPOEN HUMMUS

Print dit recept

Ingrediënten

  • ½ butternut
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kikkererwten (uitgelekt gewogen)
  • ½ rode paprika (optioneel)
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • ½ limoen, het sap
  • Olijfolie
  • Snufje komijn
  • Snufje paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Pompoenpitten (afwerking)
  • Extra paprikapoeder (afwerking)

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Halveer de butternut en verwijder de zaden.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de pompoen met de vleeskant naar onder. Leg enkele teentjes knoflook en de paprika (verwijder de schil niet) naast de pompoen.
  4. Bak 20 à 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de butternut. De butternut is gaar wanneer je met makkelijk met een mes doorheen het vlees kan prikken. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de schil van de butternut en van de knoflook.
  5. Plaats de butternut en knoflook in de foodprocessor en hak fijn. Voeg de kikkererwten, tahin, limoensap en kruiden toe en mix nogmaals.
  6. Voeg olijfolie toe tot er een smeuïge massa ontstaat.
  7. Plaats de pompoen hummus in de koelkast zodat de hummus wat steviger kan worden. Werk de hummus af met pompoenpitten, extra kikkererwten en paprikapoeder. Serveer met stukjes brood of toastjes en smullen maar!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.