fbpx
Home Hapjes Pizza courgette, prei & geitenkaas
Pizza courgette, prei & geitenkaas

Pizza courgette, prei & geitenkaas

11 augustus 2018

Pizza, what’s not to love? Ik heb al vaak geëxperimenteerd met gezonde pizzabodems van onder andere bloemkool, zoete aardappel, … Maar tot nu toe kan een pizzabodem op basis van groente mij niet verleiden. Ik vind het belangrijk dat een pizzabodem heel dun en krokant is. En dat ontbreekt vaak bij de varianten op basis van groente. Maar misschien weet jij wel een lekker recept voor zo’n pizzabodem. Ik hoor het graag!
Deze pizza courgette met onder andere, geitenkaas, prei en venkelzaad is een absolute winner. Perfect voor een luie avond waarbij je snel eten op tafel wilt. Op dit moment is deze pizza mijn absolute favoriet van de blog!

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

 

 

Road trip door Puglia

In oktober maak ik samen met een vriendin een road trip door de streek Puglia. Om al in de Italiaanse sfeer te komen serveerde ik deze pizza tijdens pizza night. Het enige wat ze tijdens het smullen van de pizza zei was “mmmmmm“, “oooooh zo lekker!“, “waarom nog naar een pizzeria gaan als je deze pizza kan eten?“, “dit is echt genieten!”, “beste pizza die ik ooit at!”… Hier word ik blij van. En ik hoop dat jullie minstens even blij worden van deze pizza.

Het recept is meerdere malen getest tot de pizza helemaal op punt stond. Bij de laatste try-out heb ik ook basilicum en oregano als topping toegevoegd.
Omdat de foto’s reeds gemaakt werden bij een eerdere try-out ontbreekt de verse basilicum en oregano op deze foto. Mijn excuses hiervoor 🙂 Als ik de pizza nog eens maak, wat niet lang zal duren, neem ik opnieuw foto’s waarop alle ingrediënten te zien zijn.

 

 

Pizza courgette

 

 

Zo maak je de pizza courgette

Voor de pizzabodem

Maak de pizzabodem volgens de instructies op de verpakking. Bekleed nadien een bakplaat met bakpapier, smeer in mijn olijfolie en leg tot slot de pizzabodem hierop.

 

TIP 1: Blijft het deeg tijdens het kneden aan jouw handen hangen? Voeg wat extra bloem toe. Je zit juist van zodra je een ronde bol deeg kan maken zonder dat het nog kleeft. 

TIP 2: Valt het deeg uit elkaar waardoor je geen bol deeg kan vormen? Voeg dan een klein beetje water toe tot het deeg de juiste consistentie heeft. 

TIP 3: Net zoals ik geen deegrol in huis? Doe zoals ik en gebruik een fles wijn om de pizza uit te rollen 😉

TIP 4: Rol het deeg goed uit, hier kan je even met bezig zijn. Maar het resultaat is een super dunne pizza met krokante randen. Deze pizza heb ik uitgerold tot de grootte van mijn bakplaat waardoor de pizza perfect is voor twee personen.

 

 

Voor de toppings

Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de champignons en courgette in dunne plakjes. Gebruik het witte en lichtgroene gedeelte van de prei. Snijd in de lengte doormidden en snijd vervolgens in julienne.

Wrijf de pizzabodem lichtjes in met olijfolie en wrijf nadien de pizzabodem in met de geitenkaas. Verspreid vervolgens de champignons, courgette, prei, mozzarella en Gruyère over de pizzabodem. Scheur de mozzarella in stukjes, dan zal de kaas beter smelten straks in de oven. Neem een kommetje en kneus de venkelzaden zodat de aroma’s vrijkomen. Verdeel het venkelzaad over de pizza en plaats de pizza in het midden van de oven.  Bak de pizza een 15tal minuten, tot de groentjes gaar zijn en de pizzabodem knapperig.

Hak intussen de lente ui fijn. Haal de pizza courgette uit de oven en verdeel tot slot de lente ui, basilicum en oregano over de pizza. Serveer de pizza courgette onmiddellijk. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel.

 

 

Pizza courgette

 

 

Nog meer kookinspiratie

Dit kan je maken met de resterende geitenkaas:
Gebruik de restjes lente ui in deze recepten:

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

 

Pizza geitenkaas met prei

 

PIZZA COURGETTE, GEITENKAAS EN CHAMPIGNONS

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

Voor de pizzabodem

Of kies voor jouw eigen favoriete pizzabodem

TIP: Rol het deeg goed uit, hier kan je even met bezig zijn. Maar het resultaat is een super dunne pizza met krokante randen. Deze pizza heb ik uitgerold tot de grootte van mijn bakplaat waardoor de pizza perfect is voor twee personen. 

 

Voor de toppings

  • 70 gram champignons
  • 1 prei, het witte en lichtgroene gedeelte
  • 1 kleine courgette
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gram Gruyère
  • 1 flinke koffielepel venkelzaad (ik gebruik dit merk)
  • 1 grote stengel lente-ui
  • handvol basilicum
  • handvol oregano

 

Instructies

Voor de pizzabodem

  1. Maak de pizzabodem volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bekleed nadien een bakplaat met bakpapier, smeer in mijn olijfolie en leg de pizzabodem hierop.

 

Voor de toppings

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snijd de champignons courgette in dunne plakjes.
  3. Gebruik het witte en lichtgroene gedeelte van de prei. Snijd in de lengte doormidden en snijd vervolgens in julienne.
  4. Wrijf de pizzabodem lichtjes in met olijfolie en wrijf nadien de pizzabodem in met de geitenkaas.
  5. Verspreid vervolgens de champignons, courgette, prei, mozzarella en Gruyère over de pizzabodem. Scheur de mozzarella in stukjes, dan zal de kaas beter smelten straks in de oven.
  6. Neem een kommetje en kneus de venkelzaden zodat de aroma’s vrijkomen. Verdeel het venkelzaad over de pizza en plaats de pizza in het midden van de oven.  Bak de pizza een 15tal minuten, tot de groentjes gaat zijn en de pizzabodem knapperig.
  7. Hak intussen de lente ui fijn.
  8. Haal de pizza uit de oven en verdeel de lente ui, basilicum en oregano over de pizza. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Notities

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.