Tijdens de feestdagen staan gezellig samen zijn en lekker eten centraal. En daar hoort natuurlijk een feestelijke tafel bij.
Less is more en dat bewijst de prachtige ‘Imperial Deluxe’-tafelstijl van Cosy & Trendy. De stijlvolle, robuuste feesttafel blinkt uit in zijn eenvoud: de borden, kopjes en kommetjes zijn wit van kleur, maar telkens wel afgewerkt met een beige accent met een betonlook. Extra feestelijk in combinatie met een koperkleurig bestek!
Het is een servies die je voor elke gelegenheid kan gebruiken. Ik hou persoonlijk enorm van servies en interieurspulletjes in natuurlijke kleuren en materialen. Decoreer je tafel met wat dennentakjes voor een kleurrijk, natuurlijk accent. Bind de servetten samen met een koordje en leg hierop een takje rozemarijn. Nog wat theelichtjes op tafel en jouw feestelijke tafel is klaar. Via deze link kan je de volledige collectie bekijken bij Collishop.
Pasta met bospaddenstoelen
Maak het jezelf niet te moeilijk tijdens de feestdagen en kies voor een heerlijke pasta. Maak de saus van tevoren klaar zodat je deze vlak voor het serveren enkel nog hoeft op te warmen. Het recept vind je onderaan terug.
Feestelijke drankjes
Serveer bij het aperitief heerlijke cocktails die snel klaar zijn zoals Cocktail n° 17 & Pin’ up cocktail, beide op basis van Pineau des Charentes. De Easy Prosecco Cocktail ziet er heel feestelijk uit en is bijzonder makkelijk te bereiden. Een ideaal alcoholvrij alternatief is de Moscow mule zonder alcohol.
Zet zeker ook een kan met water op tafel en werk af met verse munt, komkommer, limoen, citroen, … De mogelijkheden zijn eindeloos!
Feestelijke hapjes
Bij ieder aperitief hoort er minstens een dip. Met exotische Mango Dip ga je sowieso scoren bij jouw gasten. Eerder zin in iets meer klassiek? Dan zal je ongetwijfeld scoren met de Fish and Dip op basis van gerookte zalm.
Hummus kan je perfect de dag voordien bereiden. Met het recept hummus met dadels en hummus met rode biet scoor ik iedere keer opnieuw.
Ook het recept mosterd honing kippenvleugels en een kerst camembert uit de oven zijn heel feestelijk met weinig voorbereiding.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
PASTA MET BOSPADDENSTOELEN
Print dit receptIngrediënten
Je vindt dit recept ook op de website van Njam tv.
- 300 gram spekblokjes
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 200 gram bospaddenstoelen
- 100 ml witte wijn
- 250 ml room
- 2 eetlepels kruidenkaas
- 375 gram tagliatelle
- 2 eetlepels geroosterde hazelnootjes
- 2 eetlepels parmezaanschilfers
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Neem een grote pan en verwarm deze op het vuur.
- Doe er de spekjes, de sjalotjes, de teentjes look en de bospaddenstoelen in. Laat in enkele minuten gaar stoven. Blus vervolgens met de witte wijn en de room en voeg de kruidenkaas toe. Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta al dente.
- Meng de pasta onder de saus en verdeel over vier borden.
- Strooi er fijngehakte hazelnootjes, parmezaanschilfers en fijngehakte peterselie over ter afwerking. Smakelijk!