fbpx
Home Hapjes Mosterd Honing Kippenvleugels
Mosterd Honing Kippenvleugels

Mosterd Honing Kippenvleugels

12 oktober 2019

 

 

Curieuzeneuzemosterpot!

 

Als kind hoorde ik dat woord wel eens vallen. Ik vermoed vooral in mijn ‘waarom-fase‘ en alle fases die daarop volgden. En ik ben nog steeds een curieuzeneuze. Al heb ik die nieuwsgierigheid gelukkig wat beter onder controle. Het blijft een geweldig woord die eigenlijk helemaal niets met dit artikel te maken heeft. Of toch niet in die zin van het woord. Je kan het intussen wel al een beetje raden denk ik. Vandaag staat er een recept op het menu met… mosterd! Scroll verder voor het recept Mosterd Honing Kippenvleugels.

.

La Maison Maille

Iedereen kent sowieso de klassieker Dijon Originale mosterd van Maille. Maar hun assortiment gaat veel verder dan dat. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘old style’ mosterd Dijon Ancienne met knapperige mosterdzaadjes en een aroma van hazelnoot. Persoonlijk één van mijn favorieten.

La Maison Maille, opgericht door Antoine Maille, bestaat intussen zo’n 265 (!) jaar. En die vakmanschap, creativiteit en innovatie proef je in hun producten. Generatie op generatie werd de kennis over de productie van mosterd en vinaigrettes doorgegeven.

.

Heerlijke Mosterd Honing Kippenvleugels in een handomdraai klaar!

.

Probeer zeker ook eens de Fish & Dip (met gerookte zalm) en Magic Mango Dip (euh ja, met mango dus). De Magic Mango Dip is hier een grote favoriet bij vrienden en familie. En ik ben ervan overtuigd dat ook jouw vrienden en familie te verleiden zijn met deze topper!

Lees hieronder hoe je de mosterd honing kippenvleugels in een handomdraai maakt.

.

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Mosterd Honing Kippenvleugels

Print dit recept

Ingrediënten

  • 12 kippenvleugels
  • 120 gram mosterd à l’Ancienne mosterd Maille
  • 120 gram honing
  • 2 koffielepels bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ limoen, het sap
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel zout

 

Instructies

  1. Meng de mosterd, honing, bruine suiker, knoflook, limoensap, gerookte paprikapoeder, cayennepeper en zout in een kommetje.
  2. Smeer de kippenvleugels in met het mosterdmengsel. Gebruik hiervoor een borsteltje. Laat de kippenvleugels een uurtje marineren.
  3. Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 25 minuten, of tot de kippenvleugels gaar zijn. Keer halverwege de baktijd de kippenvleugels om.
  4. Werk af met wat verse peterselie en serveer onmiddellijk. Smakelijk!

 

Heb je dit al gelezen?

1 reactie

Avatar
Charlotte 13 oktober 2019 - 18:40

Klinkt lekker! Wat serveer jij hiernaast als bijgerecht?

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.