Home Warme gerechten Mosterd Bacon Krieltjes
Mosterd Bacon Krieltjes

Mosterd Bacon Krieltjes

5 november 2019

Na de mosterd honing kippenvleugels is het tijd voor een ander mosterdrecept. Deze keer heb ik gekozen voor krieltjes. Ik ben niet zo’n fan van aardappelen maar krieltjes, dat is weer een compleet ander verhaal.
Vraag me niet waarom, al vermoed ik dat het wel iets zal te maken hebben met hun kleine vorm en de schil die zo lekker smaakt.

Van zoete aardappel, ook al is dat geen echte aardappel, ben ik ook best wel fan.  Rode kool – zoete aardappel stampot, gevulde zoete aardappel & veggie burger met zoete aardappel zijn één van mijn favoriete bereidingen.

Er bestaan 1001 aardappelsalade varianten die je in een handomdraai op tafel zet. En deze Mosterd Bacon Krieltjes zijn hier geen uitzondering in. Pure comfort food is het bovendien. Voor de Mosterd Bacon krieltjes heb ik Mosterd à l’Ancienne en Mayonnaise Fins Gourmets van Maille gebruikt. Krieltjes zijn altijd een geweldige aanvulling bij tal van gelegenheden. Denk maar aan BBQ’s, picknicks, familiefeesten, fondue, feestdagen, etc… Ik ben een enorme fan van de combinatie mosterd en bacon. En hopelijk jullie ook!

 

 

Op zoek naar nog meer comfort food inspiratie? Dan is de Marokkaanse lamstajine, Pompoen Mac and Cheese en Pompoenrisotto met pancetta ongetwijfeld iets voor jou.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes, gewassen en gehalveerd
  • 25 gram mosterd à l’Ancienne mosterd Maille
  • 100 gram Mayonnaise Fins Gourmets
  • 25 gram ahornsiroop
  • 10 gram olijfolie
  • 1 koffielepel gerookte paprikapoeder
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 koffielepel gedroogde dragon
  • 10 dunne plakjes bacon
  • Peper en zout

Instructies

  1. Neem een grote kom en meng de twee soorten mosterd, ahornsiroop, olijfolie, gerookte paprikapoeder, gedroogde tijm, gedroogde dragon, peper en zout goed onder elkaar.
  2. Stort de krieltjes in het mosterdmengel en meng goed om zodat ieder krieltje bedekt is met een laagje van het mengsel.
  3. Verdeel de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats gedurende 25 minuten in de oven, of tot de krieltjes gaar zijn. Meng halverwege de baktijd de krieltjes even om met een lepel.
  4. Verdeel de plakjes bacon over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de oven gedurende 5 à 8 minuten, tot de bacon heerlijk krokant is.
  5. Verkruimel de krokante bacon en strooi over de mosterd krieltjes. Werk tot slot af met nog wat verse peterselie. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.