Home Dessert Melto Pocket taart
Melto Pocket taart

Melto Pocket taart

5 november 2019

 

Ik wist onmiddellijk wel recept ik wou klaarmaken met de nieuwe Melto Pocket van Schar. Een no-bake taart die zelfs het kleinste kind kan maken! Zelf ben ik niet zo’n patisserie talent. Verre van zelfs. Bijna altijd moet je bij pattiserie verhoudingen respecteren en laat dat nu net mijn probleem zijn. Ik ben meer een foodie die kookt op haar gevoel. Omdat ik mezelf ken heb ik gekozen voor een taart waar geen bakken aan te pas komt.¬†Choose your battles ūüėČ

 

Melto Pocket what?

De Melto pocket is een heerlijke glutenvrije ¬†krokante reep die rijkelijk gevuld is met romige hazelnootcr√®me en bedekt met een laagje topkwaliteit melkchocolade. Ik was onmiddellijk een grote fan van deze lekkernij. Gelukkig ben ik niet gevoelig voor gluten. Maar heel wat mensen in mijn omgeving hebben helaas niet diezelfde luxe om zomaar alles op te peuzelen zonder eerst de ingredi√ęntenlijst te checken. Sch√§r heeft een zeer uitgebreid assortiment in glutenvrije producten. Think koekjes, maar ook bloem, pasta, pizzabodems, brood en ander gebak.

 

Glutenvrije boterbiscuits & Choco chip cookies

Voor de bodem van de Melto pocket taart heb ik gekozen voor de Butterkeks van Schär. Ze zijn knapperig en smaakvol zoals een boterbiscuit hoort te zijn. Voor de afwerking heb ik ook enkele Choco Chip Cookies gebruikt. Een Amerikaanse klassieker met subtiele botersmaak en fijne stukjes chocolade.

 

 

Ook de recepten¬†Vegan chocolade mousse¬†,¬†Banaan pindakaas nicecream¬†,¬†Snickers dadels¬†en Bounty’s zijn glutenvrij. Het recept voor de Melto pocket taart vind je hieronder.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Ingredi√ęnten

Instructies

  1. Stort de Butterkeks in een foodprocessor en mix kort en krachtig tot de koekjes verkruimeld zijn.
  2. Meng de verkruimelde koekjes met de zachte boter tot er ‘nat zand’ ontstaat.
  3. Neem een springvorm en bedek de bodem met het mengsel. Druk het koekjesdeeg aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
  4. Mix de mascarpone samen met de suiker in een kom. Voeg vervolgens de chocoladepasta toe en mix opnieuw.
  5. Stort de chocoladevulling op de taartbodem. Plaats minimum 6 uur in de koelkast.
  6. Hak de Melto Pocket repen grof en verdeel over de taart.
  7. Hak de choco chip cookies grof en verdeel over de taart.
  8. Strooi de granaatappelpitten over de taart en serveer onmiddellijk. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

1 reactie

Avatar
Ann| reisblog wANNderful 29 november 2019 - 19:57

Dat ziet er ongelooflijk lekker decadent uit :)!

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.