fbpx
Home Koude gerechten Knapperige quinoa
Knapperige quinoa

Knapperige quinoa

10 maart 2017

Bij het ontbijt hou ik van een crunchy bite in combinatie met iets zoet. Chocolade granola staat dan ook geregeld op het menu maar ik wou iets nieuw proberen. Ik hou van quinoa, zowel gekookt als gepoft. Jammer genoeg is de gepofte quinoa uit de supermarkt helemaal niet krokant. Ooit ondernam ik zelf een poging om quinoa te poffen maar dat was tevergeefse moeite. Hoe krijg je dan in hemelsnaam quinoa knapperig? Easy! Gewoon gekookte quinoa in de oven bakken tot deze helemaal crispy is! Het geluid van de tv luider zetten omdat je chips aan het eten bent en door jouw eigen geknabbel niets meer horen. Herkenbaar? Wel, ZO crispy is deze knapperige quinoa. Just saying ūüôā Vandaag op het menu: Een banana nice cream met frambozencoulis en knapperige ovengebakken quinoa. Tip: strooi de quinoa ook eens over een salade! H√©√©√©√©√©rlijk!

 

Zo maak je het

Voor de knapperige quinoa

Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm intussen de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort de gekookte quinoa op de bakplaat en zorg dat de quinoa goed verspreid is. Wie net zoals ik de knapperige quinoa wenst te gebruiken bij het ontbijt mag nu de overige ingredi√ęnten mengen met de gekookte quinoa. Meng alles goed onder elkaar en plaats in de oven gedurende 30 minuten.

Haal elke 10 minuten de quinoa uit de oven en roer volledig om. Plaats opnieuw in de oven en herhaal na 10 minuten. De knapperige quinoa is klaar wanneer deze mooi goudbruin is. De eerste 20 minuten heb ik mijn oven op de stand onder- en bovenwarmte gezet. De laatste 10 minuten heb ik de ovenstand hetelucht gekozen. Opgelet, want dan kan het heel snel gaan. Blijf zeker bij de oven zodat de quinoa niet kan aanbranden. Laat de knapperige quinoa afkoelen en bewaar in een afgesloten pot gedurende een tweetal weken.

Voor de banana nice cream

Het basis recept kunnen jullie HIER vinden. Mix de banaan met de melk in de¬†foodprocessor tot er “ijscr√®me” ontstaat. Voeg eventueel speculaaskruiden toe of bijvoorbeeld kaneel.

Voor de frambozencoulis

Leg de bevroren frambozen in een steelpannetje en giet er een klein scheutje water bij. Breng de frambozen aan de kook en plet met een vork. Haal van het vuur van zodra er frambozencoulis ontstaat en laat afkoelen.

Verdeel de frambozencoulis over de banana nice cream en werk af met de knapperige quinoa. Smakelijk! De ingredi√ęntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Quinoa vind je onder andere ook terug in het recept gevulde zoete aardappel, aubergine rolletjes, quinoa bietenburgers en buddha bowl.

Gezonde ijscrème of ijsjes zelf maken is helemaal niet moeilijk. Dat bewijst het recept kiwi-limoen ijsjes, banaan-chocolade ijscrème, sinaasappel-yoghurt ijsjes en rabarber-aardbei ijsjes.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Knapperige quinoa

KNAPPERIGE QUINOA

Print dit recept

Ingredi√ęnten

  • 150 gram quinoa, ongekookt gewogen
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel
  • bevroren banaan
  • speculaaskruiden
  • een scheutje melk
  • handvol bevroren frambozen
  • een scheutje water

Instructies

Voor de knapperige quinoa
  1. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verwarm intussen de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Stort de gekookte quinoa op de bakplaat en zorg dat de quinoa goed verspreid is. Vergeet zeker niet om de quinoa eerst goed te laten uitlekken. Wie net zoals ik de knapperige quinoa wenst te gebruiken bij het ontbijt mag nu de overige ingredi√ęnten mengen met de gekookte quinoa. Meng alles goed onder elkaar en plaats in de oven gedurende 30 minuten.
  4. Haal elke 10 minuten de quinoa uit de oven en roer volledig om.
  5. Plaats opnieuw in de oven en herhaal na 10 minuten.
  6. De knapperige quinoa is klaar wanneer deze mooi goudbruin is.
  7. De eerste 20 minuten heb ik mijn oven op de stand onder- en bovenwarmte gezet. De laatste 10 minuten heb ik de ovenstand hetelucht gekozen. Opgelet, want dan kan het heel snel gaan. Blijf zeker bij de oven zodat de quinoa niet kan aanbranden.
  8. Laat de knapperige quinoa afkoelen en bewaar in een afgesloten pot gedurende een tweetal weken.
Voor de banana nice cream
  1. Het basis recept kunnen jullie HIER vinden.
  2. Mix de banaan met de melk in de¬†foodprocessor tot er “ijscr√®me” ontstaat. Voeg eventueel speculaaskruiden toe of bijvoorbeeld kaneel.
Voor de frambozencoulis
  1. Leg de bevroren frambozen in een steelpannetje en giet er een klein scheutje water bij.
  2. Breng de frambozen aan de kook en plet met een vork.
  3. Haal van het vuur van zodra er frambozencoulis ontstaat en laat afkoelen.
  4. Verdeel de frambozencoulis over de banana nice cream en werk af met de knapperige quinoa. Smakelijk!

 

 

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Patricia 7 mei 2017 - 10:21

Super, super, superlekker!

Reply
Virginie
Virginie 7 mei 2017 - 10:37

Hi Patricia!
Wat fijn om te horen! Bedankt voor jouw berichtje. Fijne zondag!

Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.