fbpx
Home Warme gerechten Indonesische kokosrijst met Seroendeng
Indonesische kokosrijst met Seroendeng

Indonesische kokosrijst met Seroendeng

29 december 2019

 

Het mag dan wel de feestperiode zijn maar naar jaarlijkse gewoonte doet Virginie niet mee aan kerstmenu’s en receptjes speciaal voor de feestdagen. Ik moet al zoveel, het is dan eens fijn om tijdens deze periode mezelf absoluut geen enkele verplichting op te leggen. Het hele jaar door bedenk ik recepten voor allerlei merken waardoor de inspiratie soms ontbreekt wanneer het op mijn eigen maaltijden aankomt.

.

HelloFresh, livesaver

Iedere twee weken wordt er een Hellofresh box voor twee personen geleverd met ingrediënten voor drie verschillende gerechten. Aangezien in single ben doe ik makkelijk vijf dagen met zo’n box, wat gelijk staat aan een halve maand niet nadenken over wat ik ga koken. Want dat nadenken van me overnemen vind ik een gigantisch voordeel. Ik kies zelf welke gerechten ik wil ontvangen en een week later worden alle ingrediënten inclusief receptkaarten aan mijn voordeur geleverd. Die week hoef ik dus ook geen boodschappen te doen want ik heb reeds alles in huis. Wat ik nog zo geweldig vind ik aan HelloFresh is dat de combinaties altijd heel vernieuwend zijn. Je leert combinaties kennen waar je zelf niet aan zou denken.

.

Indonesisch met HelloFresh

Deze week stond onder andere het recept Indonesische kokosrijst met Seroendeng en kipgehakt op satéstokjes van citroengras op het menu. Een Indonesisch smaakbommetje. Je zou denken dat het als een ingewikkeld recept klinkt maar niets is minder waar. Seroendeng is een droog bijgerecht en is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s en specerijen. In de Indonesische keuken wordt seroendeng gebruikt om over rijst te strooien en zo de smaak en textuur van het gerecht te verrijken. Verrassend hoe eenvoudig snel je dit gerecht op tafel tovert. Het recept voor de Indonesische kokosrijst met Seroendeng vind je onderaan terug.

.Gebruik mijn persoonlijke kortingscode HELLOVIRGINIE en ontvang 50% korting op jouw eerste box van HelloFresh. Surf naar https://www.hellofresh.be en claim jouw korting!
.

In samenwerking met HelloFresh.

 

Internationale gerechten

Op zoek naar nog meer internationale gerechten? De Indiase Dahl linzenschotel en  Marokkaanse lamstajine brengen je naar warmere oorden. Mag het wat pittiger? In het noorden van Afrika zijn de gerechten Noord-Afrikaanse worteltjes en Shakshuka enorm populair.

Eerder zin in de Italiaanse gastvrijheid? Dan is de pompoenrisotto met pancetta iets voor jou! Steek de grens over richting het zuiden van Frankrijk voor een heerlijke Provençaalse Tian.

Mag het wat exotischer? Dan zal een Mexicaanse chili sin carne met nacho’s je ongetwijfeld bekoren.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Kipspiezen met geurige kokosrijst, satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroenen

Print dit recept

Ingrediënten

  • 150 ml kokosmelk
  • 170 gram basmatirijst
  • 1 komkommer
  • 1 gele wortel
  • 1 limoen
  • 2 stokjes citroengras
  • 220 gram kippengehakt met Indonesische kruiden
  • 20 gram gehouden vliespinda’s
  • 20 gram kokosrasp
  • 1 theelepel garam masala
  • 5 gram verse koriander
  • 5 gram verse munt
  • 50 gram volle yoghurt
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 350 ml water
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de kokosmelk en 350 ml met het halve bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.
  3. Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 4 gelijke delen en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.
  4. Verhit wat boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 – 6 bakken of tot de kip gaar is.
  5. Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de vliespinda’s, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5–6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.
  6. Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.