Havermout pannenkoekjes zou ik iedere dag kunnen eten. Havermout heb ik altijd in grote hoeveelheden in huis. Niet alleen als basis voor deze heerlijke havermout pannenkoekjes, maar ook voor tal van andere gerechten vormt havermout de perfecte basis. Wat denk je van rode biet burgers ? Of een heerlijke chocolade granola of chocolade- perencrumble? Via deze link vind je alle recepten met havermout terug op mijn blog.
Zo maak je de havermout pannenkoekjes
Voeg de havermout toe aan de foodprocessor en mix tot je havermoutmeel krijgt. Snijd vervolgens de banaan in schijfjes. Tot slot voeg de banaan, kaneel, gebroken lijnzaad, het ei en melk toe aan de gemalen havermout en laat nog even blenden tot je een smeuïge massa krijgt.
Verwarm een klein beetje kokosolie in een pan. Zet het vuur niet te hoog want anders gaan de havermout pannenkoekjes te snel bruin worden. Verdeel het deeg over de pan en bak de havermout pannenkoekjes langs beide kanten goudbruin. Bak de havermout pannenkoekjes per vier.
Serveer op een bord met de frambozen. Werk af met warme chocoladesaus. Je kan ook gewoon Nutella opwarmen in de microgolfoven indien je het jezelf makkelijk wil maken. Iets minder gezond, maar wie kan nu nee zeggen tegen Nutella? 🙂
Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.
Nog meer kookinspiratie
Voor de pannenkoek liefhebbers: ook de speltpannenkoekjes, chocolade pannenkoeken en cacao pindakaas pannenkoeken zijn een must-try!
Misschien heb je eerder zin in granola? Dan zal het recept granola zonder bakken, chocolade granola of five spice granola je ongetwijfeld weten te bekoren.
Wat dacht je van taart of cake als ontbijt? De bosvruchten crumble taart en chocolade bananenbrood zijn guilt-free en daardoor perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert!
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
HAVERMOUT PANNENKOEKJES
Print dit receptIngrediënten
- 50 gram havermout
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- een snuifje kaneel
- 1 koffielepel gebroken lijnzaad
- een scheutje amandelmelk
- kokosolie, om te bakken
Ter afwerking
- frambozen
- chocoladesaus
Instructies
- Voeg de havermout toe aan de foodprocessor en mix tot je havermout meel krijgt.
- Snijd vervolgens de banaan in schijfjes. Tot slot voeg de banaan, kaneel, lijnzaad, het ei en melk toe aan de gemalen havermout en laat nog even blenden tot je een smeuïge massa krijgt.
- Verwarm een klein beetje kokosolie in een pan. Zet het vuur niet te hoog want anders gaan de havermout pannenkoekjes te snel bruin worden. Verdeel het deeg over de pan en bak de havermout pannenkoekjes langs beide kanten goudbruin. Bak de havermout pannenkoekjes per vier.
- Serveer op een bord met de frambozen. Werk af met eventueel warme chocoladesaus. Je kan ook gewoon Nutella opwarmen in de microgolfoven indien je het jezelf gemakkelijk wil maken!