Home Dessert Bosbessen pannenkoeken
Bosbessen pannenkoeken

Bosbessen pannenkoeken

6 augustus 2015

Wanneer ik aan pannenkoeken denk, keer ik spontaan terug in de tijd. Als kind werd ik op zondag gewekt door de heerlijke geur die zijn weg wist te vinden tot in mijn slaapkamer. Heerlijk vond ik dit. En natuurlijk mocht bruine suiker, kandijsiroop en chocoladesaus niet ontbreken. En pannenkoeken kan ik nog steeds elke dag eten als het van mij afhangt. Gelukkig bestaan er voldoende gezonde alternatieven waardoor je ook elke dag pannenkoeken kan en mag eten.

Deze bosbessen pannenkoeken zijn super gezond en hemels lekker. Het perfecte ontbijt om de dag te starten. Blauwe bosbessen hebben een hoog gehalte aan antioxidanten. Bovendien bevorderen deze kleine besjes de collageenproductie waardoor jouw huid elastisch en jong blijft.

 

Zo maak je het

Doe de havermout in de foodprocessor en maal fijn tot je havermout meel krijgt. Voeg het ei, banaan, lijnzaad, kaneel en melk toe. Laat alles mixen tot een egale massa. Meng  2 eetlepels bosbessen door het deeg met een lepel.

Neem een kommetje en plaats hierin een zeef. Leg 1 eetlepel bosbessen in de zeef en prak met een vork. Het sap van de bosbessen zal in het kommetje lopen. Meng het opgevangen sap door de Griekse yoghurt. Het overgebleven vruchtvlees kan je ook door het pannenkoekendeeg mengen. Op die manier gaat er niets verloren.

Verhit een beetje kokosolie in de pan en bak de bosbessen pannenkoeken goudbruin. Leg de bosbessen pannenkoeken op een bord en werk af met het bosbessen-yoghurt mengsel en verse bosbessen. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel.

 

Nog meer kookinspiratie

Pannenkoeken, iedereen houdt van pannenkoeken. Daarom moet je zeker ook de havermout pannenkoekjes, chocolade pannenkoekjes, spelt pannenkoekjes, pindakaas pannenkoekjes en banaan pannenkoekjes eens geprobeerd hebben.
Ook bosbessen vind je geregeld terug op de blog. Denk maar aan bosvruchten havermoutpap, bosbessen crumble taart en Kerst camembert.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

BOSBESSEN PANNENKOEKEN

Print dit recept
Aantal: 3 stuks

Ingrediënten

  • 10 eetlepels havermout
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 koffielepel gebroken lijnzaad
  • Een mespunt kaneel
  • Een scheutje (lactosevrije) melk
  • 2 eetlepels bosbessen, voor in het deeg
  • 1 eetlepel bosbessen, voor in de Griekse yoghurt
  • kokosolie, om te bakken
  • 150 gram Griekse yoghurt

Instructies

  1. Doe de havermout in de foodprocessor en maal fijn tot je havermout meel krijgt.
  2. Voeg het ei, banaan, lijnzaad, kaneel en melk toe. Laat alles mixen tot een egale massa.
  3. Meng  2 eetlepels bosbessen door het deeg met een lepel.
  4. Neem een kommetje en plaats hierin een zeef. Leg 1 eetlepel bosbessen in de zeef en prak met een vork. Het sap van de bosbessen zal in het kommetje lopen.
  5. Meng het opgevangen sap door de Griekse yoghurt.
  6. Het overgebleven vruchtvlees kan je ook door het pannenkoekendeeg mengen.
  7. Verhit een beetje kokosolie in de pan en bak de bosbessen pannenkoeken goudbruin.
  8. Leg de bosbessen pannenkoeken op een bord en werk af met het bosbessen-yoghurt mengsel en verse bosbessen. Eet smakelijk!

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.