Chocolade… Moet ik nog meer zeggen? Iedereen lust chocolade! En mensen die geen chocolade lusten vertrouw ik voor geen haar! Nèh! Er is 1 grote gouden regel ten huize Virginie: “Note to self: Eat lots of chocolate when times get rough and even more when times are great”. Want ieder moment van de dag is een moment om te vieren met chocolade. En guess whoooaaaat!?! Bovendien zijn deze truffels pakken gezonder dan de klassieke truffels. Amazeballs zijn dan ook één van mijn favoriete snoepjes. Vorig jaar publiceerde ik reeds het recept van de cacao balletjes die je met slechts 3 ingrediënten kon maken. Vandaag gebruik ik voor deze makkelijke chocolade truffels iets meer ingrediënten maar het recept blijft nog steeds heel eenvoudig.
Zo maak je het
Snijd eventuele steeltjes van de zachte gedroogde vijgen, snijd de vijgen in stukjes en leg ze daarna in de foodprocessor. Verwijder vervolgens de pitten van de dadels, snijd de dadels in stukjes en leg bij de zachte vijgen. Smelt daarna twee eetlepels kokosolie en voeg toe aan de foodprocessor samen met 2 eetlepels carobepoeder, 2 eetlepels ahornsiroop, macadamianoten, kaneel en zout. Mix alles tot er een soort dik, plakkerig deeg ontstaat.
Draai tot slot balletjes tussen de palmen van jouw handen en rol de chocolade truffels in carobpoeder, hagelslag en/of kokosschilfers. Bewaar de chocolade truffels in de koelkast zodat ze langer goed blijven. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s.
Nog meer kookinspiratie
Net zoals ik gek op no-bake receptjes? Dan zal je ongetwijfeld ook fan zijn van de Healthy Bounty’s en Snickers dadels.
Eerder zin om te bakken? Dan is het recept chocolade bananenbrood en bosvruchten crumble taart zeker iets voor jou.
Carobepoeder of cacaopoeder wordt vaak in zoete recepten verwerkt. Denk maar aan het recept granola zonder bakken, chocolade granola, warme havermoutpap en mini banaan pannenkoekjes.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
CHOCOLADE TRUFFELS
Print dit receptIngrediënten
- 100 gram zachte gedroogde vijgen (4 stuks)
- 70 gram gedroogde dadels (8 stuks)
- 2 eetlepels
- carobpoeder of cacaopoeder
- gesmolten kokosolie
- ahornsiroop
- 25 gram macadamianoten
- een snufje kaneel
- een snufje zout
- extra carobpoeder of cacaopoeder
- hagelslag
- kokosschilfers
Instructies
- Snijd eventuele steeltjes van de zachte gedroogde vijgen, snijd de vijgen in stukjes en leg ze daarna in de foodprocessor.
- Verwijder vervolgens de pitten van de dadels, snijd de dadels in stukjes en leg bij de zachte vijgen.
- Smelt daarna twee eetlepels kokosolie en voeg toe aan de foodprocessor samen met 2 eetlepels carobpoeder, 2 eetlepels ahornsiroop, macadamianoten, kaneel en zout.
- Mix alles tot er een soort dik, plakkerig deeg ontstaat.
- Draai tot slot balletjes tussen de palmen van jouw handen en rol de chocolade truffels in carobpoeder, hagelslag en/of kokosschilfers.
- Bewaar de chocolade truffels in de koelkast zodat ze langer goed blijven. Smakelijk!
Notities
TIP: Kijk zeker na of jouw foodprocessor krachtig genoeg is om alles te verwerken. Indien jouw toestel ijs kan hakken zit je zeker safe!
2 reacties
Oh dit recept ziet er ook heerlijk uit. Ik maak ze regelmatig voor mijn kids met wat havermout, noten en dadels. Ik ga zeker eens proberen om van die balletjes met vijgen te maken. Leuk recept!
Hoi Alexia!
Bedankt voor jouw leuke commentaar! De balletjes zijn echt su-per lekker! Laat zeker weten wat je ervan vond 🙂 Ik probeer ze vandaag ook nog eens te maken. Jammer dat ze altijd zo snel op zijn 😉
Fijne zondag!
Groetjes, Virginie