fbpx
Home Hapjes Gevulde dadels
Gevulde dadels

Gevulde dadels

25 juni 2015

Ik vind het super leuk om gasten over de vloer te hebben en hen te verwennen met allerlei hapjes. Ik kies altijd om verschillende hapjes te serveren zodat er voor iedereen wat wils is. En dan is het natuurlijk fijn om het jezelf makkelijk te maken. Kies voor enkele hapjes die heel snel klaar zijn of die je de dag ervoor kan voorbereiden, zoals de bruschetta bijvoorbeeld. Mijn gasten worden altijd in de watten gelegd. Niet alleen met hapjes, maar ook de dranken, tafeldekking, muziek en sfeer worden zorgvuldig uitgekozen. Ik zal dan ook altijd gasten ontvangen op mijn vrije dag. Want voor mij is een etentje of een feestje voorbereiden pure ontspanning en dan neem ik ook graag mijn tijd. Heerlijk vind ik dat. Gevulde dadels zal je ongetwijfeld wel kennen. Wanneer ik hapjes op tafel plaats, zullen mijn gasten altijd eerst kiezen voor de gevulde dadels. Daarom wil ik deze lekkernij met jullie delen!

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Meng de geitenkaas met de fijngehakte peterselie en kruid met peper en zout. Houd wat peterselie apart. Snijd voorzichtig een gleufje in de dadels en verwijder de pit. Schep met behulp van een lepel wat geitenkaas tussen de opening van de dadels.

Neem een ovenschotel en besprenkel deze met olijfolie. Plaats de gevulde dadels in de ovenschaal en schik ze mooi naast elkaar. Bak de gevulde dadels gedurende 10 à 12 minuten, tot de goed warm zijn.

Serveer op een mooi bord en strooi nog wat fijngehakte peterselie over de gevulde dadels alvorens op te dienen! Het perfecte hapje wanneer je gasten over de vloer hebt! Heb je weinig tijd? Maak de dadels de dag voordien klaar zodat je ze enkel nog in de oven hoeft te plaatsen. Smakelijk!

 

Nog meer kookinspiratie

De dadel is ook uiterst geschikt als zoetmiddel in desserts. Denk maar aan het recept bosbessen crumble taart, healthy Bounty’s, granola zonder bakken, Snickers dadels, amandelmelk en chocolade truffels.
Ook in het recept vijgen galette, salade met geitenkaas en quinoa bietenburgers heb ik gebruik gemaakt van geitenkaas.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Ingrediënten

  • 20 à 25 gedroogde dadels
  • 150 gram geitenkaas
  • Handvol peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie, om de ovenschaal in te vetten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng de geitenkaas met de fijngehakte peterselie en kruid met peper en zout. Houd wat peterselie apart.
  3. Snijd voorzichtig een gleufje in de dadels en verwijder de pit. Schep met behulp van een lepel wat geitenkaas tussen de opening van de dadels.
  4. Neem een ovenschotel en besprenkel deze met olijfolie. Plaats de gevulde dadels in de ovenschaal en schik ze mooi naast elkaar. Bak de gevulde dadels gedurende 10 à 12 minuten, tot de goed warm zijn.
  5. Serveer op een mooi bord en strooi nog wat fijngehakte peterselie over de gevulde dadels alvorens op te dienen!

 

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.