Niet verwonderlijk dat dit recept vaak bezocht is. Het is een ongelooflijk eenvoudig recept en de smaken zitten gewoon helemaal goed. Om de vingers van af te likken. De marinade op basis van honing en sojasaus is het geheim waardoor dit gerecht vaak opnieuw gemaakt wordt. Je hebt bovendien slechts 5 ingrediënten nodig. Lekker staat dus niet altijd gelijk aan een ingewikkeld recept. Serveer de gemarineerde scampi als aperitiefhapje. Al heeft de gemarineerde scampi ook al geregeld als lunch of diner hier op het menu gestaan. Combineer de gemarineerde scampi het dan met groente, rijst of pasta.
Heel eenvoudige bereiding
Het bereiden is heel eenvoudig. Pel de scampi maar laat de staart volledig en verwijder eveneens het darmkanaal. Combineer vervolgens de honing, gember, knoflook en sojasaus voor de marinade en met goed onder elkaar. Verdeel de marinade over twee kommetjes. De eerste helft van de marinade gaan we gebruiken om de scampi te marineren. Leg de scampi in een aparte schaal en giet er de marinade over. Vermeng de marinade onder de scampi en laat een half uurtje marineren.
Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olijfolie toe. Wanneer de pan heet is mag je de gemarineerde scampi toevoegen. Giet er de rest van de marinade bij. Het is mogelijk dat je de scampi in twee keer moet bakken als jouw pan te klein is. Houd in dat geval wat marinade opzij. Bak de scampi langs beide kanten goudbruin. Bak niet te lang want anders zullen de scampi niet meer sappig zijn. Je zal merken dat de marinade intussen begint te karameliseren. Neem een tang en wrijf de scampi in het aanbaksel.
Serveer de gemarineerde scampi in een leuk kommetje en werk eventueel af met wat groene kruiden! Smakelijk!
Hieronder vind je de beknopte en printbare versie van het recept terug.
Nog meer kookinspiratie
Het laatste jaar eet ik steeds minder vis waardoor er niet veel visgerechten terug te vinden zijn. De weinige visrecepten die online staan zijn wel toppertjes. Probeer daarom zeker ook het recept scampi mango salsa. You’ll love it! Liever zin in een stukje zalm? Dan zal de zalm met noten- en kruidenkorst jou zeker kunnen bekoren.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
GEMARINEERDE SCAMPI
Print dit receptIngrediënten
- 500 gram scampi, ongepeld gewogen
Voor de saus/marinade
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel gember, geraspt (of gemberpoeder)
- 4 eetlepels honing (of agavesiroop, ahornsiroop, …)
- 2 eetlepels sojasaus
Instructies
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en verdeel over twee kommetjes.
- Giet de marinade over de scampi en schep om. Laat 30 minuten marineren.
- Bak de scampi in een hete pan. Giet tot slot de rest van de marinade bij de scampi.
- Haal de scampi van het vuur wanneer de marinade begint te karameliseren.
- Wrijf de scampi met behulp van een tang door het aanbaksel en leg apart.
- Serveer in een kommetje met wat groene kruiden.
5 reacties
Virg! Da klinkt nu zo vreselijk lekker! Ik maak ze morgen en laat je weten! Zoen
Bedankt Melanie voor jouw leuke reactie! Laat me zeker iets weten!
Groetjes,
Virginie
Ik heb deze gemaakt voor de familie en iedereen vond ze heerlijk!!
Zeer geslaagd!
Hoi Shana,
Blijkbaar heb ik jouw reactie gemist enkele dagen geleden. Wat fijn dat je ze voor jouw familie klaargemaakt hebt en dat ze ook goed gevonden zijn. Bedankt om dit te delen met me!
Xoxo, Virginie
Kan je deze scampi ook koud serveren?