Home Hapjes Gebakken brie
Gebakken brie

Gebakken brie

23 september 2015

Na het recept camembert in de oven & Kerst camembert stel ik jullie vandaag met veel plezier het recept van de gebakken brie voor. Het recept van de camembert behoort tot één van mijn meest bezochte blogberichten. Omdat mijn volgers dit zo’n fantastisch recept vinden, heb ik besloten om opnieuw een kaas in de oven te bereiden. Maar natuurlijk een tikkeltje anders.

Deze keer wordt het een gebakken brie, afgewerkt met noten, vruchten, honing en confituur. De luxueuze versie met andere woorden. Perfect om te serveren als mini kaasfondue of als hapje. Wedden dat jouw gasten onder de indruk zullen zijn wanneer je deze kleurrijke gebakken brie op tafel zet?

 

Zo eenvoudig is het

Verwarm de oven op 180 graden. Indien de brie in een houten doosje zit, mag je deze eruit halen. Verwijder de verpakking en etiketten. Plaats de brie opnieuw in het houten doosje. Is er geen houten doosje bij de verpakking? Plaats de brie dan in een vuurvaste schaal.

Neem een eetlepel frambozenconfituur en smeer een dun laagje op de bovenkant van de brie. Hak de pistachenoten en pecannoten grof en leg apart in een kommetje. Doe hetzelfde voor de gedroogde veenbessen en leg bij de noten. Vermeng het notenmengsel met de honing zodat alles mooi aan elkaar blijf kleven. Verdeel het notenmengsel over de frambozenconfituur en werk af met schijfjes verse vijgen. Besprenkel indien gewenst het geheel nog eens met honing alvorens in de oven te plaatsen.

Plaats de brie in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 à 15 minuten. Serveer met stokbrood of toastjes en dippen maar! Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

GEBAKKEN BRIE

Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 gram brie (in één geheel)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 verse vijg
  • 1 eetlepel frambozen confituur
  • 10 gram gedroogde veenbessen
  • 30 gram pistachenoten
  • 20 gram pecannoten
  • Brood of toastjes om te dippen

 

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Indien de brie in een houten doosje zit, mag je deze eruit halen. Verwijder de verpakking en etiketten. Plaats de brie opnieuw in het houten doosje. Is er geen houten doosje bij de verpakking? Plaats de brie dan in een vuurvaste schaal.
  3. Neem een eetlepel frambozenconfituur en smeer een dun laagje op de bovenkant van de brie.
  4. Hak de noten grof en leg apart in een kommetje. Doe hetzelfde voor de gedroogde veenbessen en leg bij de noten.
  5. Vermeng het notenmengsel met de honing zodat alles mooi aan elkaar blijf kleven.
  6. Verdeel het notenmengsel over de frambozenconfituur en werk af met schijfjes verse vijgen.
  7. Besprenkel indien gewenst het geheel nog eens met honing alvorens in de oven te plaatsen.
  8. Plaats de brie in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10 à 15 minuten. Serveer met stokbrood of toastjes en dippen maar! Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

6 reacties

Avatar
Annelies 23 september 2015 - 12:06

Oooh dat ziet er lekker uit!! En wat een prachtige foto’s!
Ik heb het gepind, ga ik zeker eens maken!

Reply
Virginie
Virginie 25 september 2015 - 11:22

Bedankt Annelies!
Ik ben benieuwd naar het resultaat!
Jouw blog is ook fantastisch! Wat een leuke ideetjes allemaal!
Fijn weekend!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
riaverhage1@gmail.com 23 september 2015 - 13:10

Ziet er mooi uit ik ga hem maken hou wel van brie

Reply
Virginie
Virginie 25 september 2015 - 11:22

Hoi Ria!
Bedankt voor het compliment! Laat zeker weten wat je er van vond!
Fijn weekend!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
familie boesman-de cocker 29 juni 2016 - 22:46

Dit is een lievelingsgerechtje geworden in de familie. Zaterdag -op de trouw van dochter Tine- staat het ook op het brunchmenu samen met de camembert in de oven. Hiep Hiep hoera voor buurmeisje/-vrouw Virginie! Bedankt.

Reply
Virginie
Virginie 30 juni 2016 - 07:02

Oh! Wat leuk nieuws! En wat een fijn compliment! Bedankt voor jouw berichtje en tot zaterdag op de receptie!
Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.