Home Dessert Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes
Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

27 mei 2017
En je hebt helemaal geen ijsmachine nodig

Bij tropische temperaturen moeten we voldoende smeren en uiteraard ook voldoende hydrateren. En hydrateren doen we met gezonde frambozen-tijm-yoghurt ijsjes die je zonder ijsmachine maakt. Bij extreme hitte kunnen mijn hersenen maar aan één ding denken: verkoeling! Ijsjes! Ijsjes met tijm! En frambozen! En yoghurt! Et voila, zo snel kan het gaan. Lees snel verder hoe je deze verfrissende popsicles met slechts 5 ingrediënten in no-time klaarmaakt.

 

Zo eenvoudig is het

Doe de frambozen, tijm, yoghurt, citroensap en ahornsiroop in de foodprocessor en mix tot er een egale massa ontstaat. Neem 4 ijsvormpjes en verdeel vervolgens het mengsel over de vier vormpjes. Ik heb op het einde nog wat extra yoghurt per vormpje toegevoegd zodat je wat kleurschakeringen krijgt in de ijsjes. Plaats tot slot de houten stokjes in het midden van elke vorm en zet gedurende enkele uren in de diepvries, tot ze volledig bevroren zijn. Houd de ijsjes onder warm stromend water om de frambozen-tijm-yoghurt ijsjes te kunnen verwijderen uit hun vorm. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en de printbare versie van het recept vind je onderaan het blogbericht.

 

Nog meer kookinspiratie

Op zoek naar nog meer ijsjes inspiratie? Bekijk dan zeker ook het recept rabarber-aardbei ijsjes, kiwi-limoen ijsjes en sinaasappel-yoghurt ijsjes.

Frambozen zijn schijnvruchten net zoals aardbeien en bramen. Dat betekent dat ze bestaan uit allemaal kleine vruchtjes die op een kern samengepakt zitten. Frambozen zijn ook heel lekker in het recept bosvruchten crumble taart, kerst camembert, knapperige quinoa en gezonde ijscrème van frambozen.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Print dit recept
Aantal: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 90 gram frambozen
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 koffielepels verse tijm, fijngesneden
  • 1/2 citroen, het sap
  • 1 koffielepel ahornsiroop, of meer naar smaak

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en mix tot er een egale massa ontstaat.
  2. Neem 4 ijsvormpjes en verdeel het mengsel over de vier vormpjes.
  3. Plaats de houten stokjes in het midden van elke vorm en zet gedurende enkele uren in de diepvries.
  4. Houd de ijsjes onder warm stromend water om de frambozen-tijm-yoghurt ijsjes te kunnen verwijderen uit hun vorm.

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
gea 27 juni 2017 - 20:24

Ziet er heerlijk uit! Ook niet zo moeilijk te maken. Zelf zou ik dan een plantaardige yoghurt gebruik aangezien ik niet over koe melk kan. Deze ga ik eens proberen te maken ^^ Liefs Gea.

Reply
Virginie
Virginie 19 juli 2017 - 20:04

Hi Gea!
Laat zeker horen wat je ervan vond!
Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.