Home Koude gerechten Five Spice Granola
Five Spice Granola

Five Spice Granola

14 juli 2017

Granola, daar krijg ik geen genoeg van. En al zeker niet van deze Five Spice Granola. Five Spice (vijfkruidenpoeder) is een combinatie van kaneel, steranijs, venkel, kruidnagel en piment. Het is een melange waarbij de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami bij elkaar komen.

Five Spice van Mill & Mortar bevat ook gember. Nu wou ik een recept ontwikkelen zonder toegevoegde olie en een pak minder honing om het allemaal wat slanker te houden. Want natuurlijke suikers zijn nog steeds suikers. Het resultaat is meer dan geslaagd. Je kan natuurlijk jouw eigen five spive melange maken maar tja, ik kan niet wegsteken dat ik helemaal weg ben van de kwalitatieve kruiden van Mill & Mortar ūüôā

En ooooh ja, de leuke kommetjes op de foto zijn van de nieuwe Colourful Life Collection van Villeroy & Boch.

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken.

 

 

Zo maak je de Five Spice Granola

Verwarm de oven op 160 graden op de stand onder- en bovenwarmte. Neem een kom en voeg de havermout, noten, zaden en kruiden toe. Roer goed om. Neem vervolgens een pannetje en verwarm de honing met het water tot er een vloeibare massa ontstaat. Giet het mengsel bij de ingredi√ęnten. Meng alles goed onder elkaar zodat het honing-water mengsel goed verdeeld is. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verdeel de five spice granola over de bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak ongeveer 20 √† 25 minuten, tot de granola mooi krokant geworden is. Laat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen toe. Je kan de five spice granola makkelijk 2 weken bewaren in een goed afgesloten voorraadpot. Eet smakelijk! De ingredi√ęntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel vinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook lekker bij het ontbijt is het recept chocolade bananenbrood! Of liever zin in iets een warme chocolade havermoutpap? Of toch liever nog meer granola inspiratie? Dan is het recept chocolade granola en granola zonder bakken ongetwijfeld iets voor jou.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Five Spice Granola

 

FIVE SPICE GRANOLA

Print dit recept

Ingredi√ęnten

160 gram havermout
25 gram walnoten
25 gram pecannoten
25 gram zonnebloempitten
25 gram pompoenpitten
20 gram sesamzaden
30 gram amazonianoten
5 gram gepofte quinoa
of 150 gram noten naar keuze
1 koffielepel Five Spice (ik gebruik dit merk)
1 volle eetlepel vaste honing
4 eetlepels water
50 gram rozijnen

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken.

Instructies

  1. Verwarm de oven op 160 graden op de stand onder- en bovenwarmte.
  2. Neem een kom en voeg de havermout, noten, zaden en kruiden toe. Roer goed om.
  3. Neem vervolgens een pannetje en verwarm de honing met het water tot er een vloeibare massa ontstaat.
  4. Giet het mengsel bij de ingredi√ęnten. Meng alles goed onder elkaar zodat het honing-water mengsel goed verdeeld is.
  5. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier.
  6. Verdeel de five spice granola over de bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak ongeveer 20 à 25 minuten, tot de granola mooi krokant geworden is.
  7. Laat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen toe.

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Nicole 18 juli 2017 - 14:33

Wat een bijzondere combinatie met de five spices, ik ben heel benieuwd hoe het smaakt. Ik ga het zeker eens uitproberen!

Reply
Virginie
Virginie 19 juli 2017 - 20:05

Hi Nicole!
Het is echt een TOP combinatie! Ik ben heel benieuwd wat je ervan zal vinden!

Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.