Home Dessert Eenvoudige Biscuittaart
Eenvoudige Biscuittaart

Eenvoudige Biscuittaart

20 november 2018

Een taart zonder bakken, makkelijk en snel klaar.
De feestdagen komen eraan en de bak-en kookstress neemt stilaan toe.
Tijdens zo’n periode mag je het jezelf gerust wat makkelijker maken.
Deze eenvoudige biscuittaart is niet direct de meest gezonde taart op mijn blog,
maar deze feestelijke taart is wel ongelooflijk lekker.
Sowieso zal je scoren bij jouw gasten.

 

 

Waarom is deze biscuittaart zo makkelijk te maken?

Ik hou van koken en experimenteren maar bakken zit niet zo in mijn vingers.
Voor opdrachten gebeurt het wel eens dat ik een taart moet bakken om te fotograferen.
En omdat bakken niet in mijn vingers zit maak ik het me natuurlijk liefst zo makkelijk mogelijk.

 

Per toeval ontdekte ik de kant-en-klare biscuit bij Lidl die reeds in drie lagen gesneden is.
Need I say more?
Perfect om een laagjestaart te maken.
Die ging gelijk de kar in!
Dankzij deze klant-en-klare biscuit kan ik het bereiden van het deeg en
het bakken van de taartbodem overslaan en direct overgaan tot het opbouwen van de taart.
Wat ik eigenlijk ook het allerliefste doe 😉

 

Eenvoudige Biscuittaart

 

 

Zo maak je deze eenvoudige biscuittaart

Doe de mascarpone in een kom en klop los met een handmixer.
Giet de slagroom in een andere kom en klop samen met de vanillesuiker volledig op.
Stort vervolgens de opgeklopte slagroom bij de mascarpone en mix tot een romige massa.

Haal de taartbodems uit de verpakking en haal van elkaar.
Leg de eerste bodem op een taart plateau.
Je kan eventueel wat van het slagroommengsel op de taart plateau smeren alvorens de biscuitbodem te plaatsen.
Op die manier kan de biscuittaart niet schuiven.

Smeer 1/3 van het slagroommengsel op de biscuitbodem.
Smeer vervolgens drie eetlepels frambozenconfituur over de laag slagroom.
Leg hierop de tweede biscuitbodem, smeer opnieuw in met het slagroommengsel en de frambozenconfituur.
Plaats tot slot de laatste biscuitbodem.
Verdeel het resterende slagroommengsel over de biscuitbodem en schik het fruit op de taart.
Werk tot slot af met wat poedersuiker.
Plaats de taart enkele uren in de koelkast en serveer koel.

 

Optioneel: gebruik Salade de Fleurs van Mill & Mortar om de taart af te werken.

 

 

Nog meer zoete inspiratie

Op zoek naar makkelijke zoete gerechten die ook nog eens veganistisch zijn?

Maak zelf popcorn met kardemom en kaneel.
Jouw gasten zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van de vegan chocolade mousse, chocolade truffels, snickers dadels, chocoladepudding & kokosslagroom en snickers dadels.

De blauwe bessen crumble taart kan je serveren als dessert maar ook als ontbijt!

Eerder zin in iets koud? Serveer dan de banaan pindakaas nicecream.

 

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Eenvoudige Biscuittaart

Eenvoudige Biscuittaart

 

EENVOUDIGE BISCUITTAART

Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 500 slagroom (nog op te kloppen)
  • 50 gram vanillesuiker
  • 6 eetlepels frambozenconfituur
  • 1 pak taartbodem van Lidl
  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram frambozen
  • 125 gram aardbeien
  • Salade de Fleurs, om af te werken (optioneel)
  • poedersuiker

 

Instructies

  1. Doe de mascarpone in een kom en klop los.
  2. Giet de slagroom in een andere kom en klop samen met de vanillesuiker volledig op.
  3. Stort vervolgens de opgeklopte slagroom bij de mascarpone en mix tot een romige massa.
  4. Haal de taartbodems uit de verpakking en haal van elkaar.
  5. Leg de eerste bodem op een taart plateau. Je kan eventueel wat van het slagroommengsel op de taart plateau smeren alvorens de biscuitbodem te plaatsen. Op die manier kan de biscuittaart niet van de taart plateau schuiven.
  6. Smeer 1/3 van het slagroommengsel op de biscuitbodem. Smeer vervolgens drie eetlepels frambozenconfituur over de laag slagroom.
  7. Leg hierop de tweede biscuitbodem, smeer opnieuw in met het slagroommengsel en de frambozenconfituur.
  8. Plaats tot slot de laatste biscuitbodem. Verdeel het resterende slagroommengsel over de biscuitbodem en schik het fruit op de taart.
  9. Werk af met wat poedersuiker.
  10. Plaats de taart enkele uren in de koelkast en serveer koel.

Optioneel: gebruik Salade de Fleurs om de taart af te werken.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.