Wat dachten jullie van een dessert die lactose- en glutenvrij is? Imperial nodigde me uit om deel te nemen aan hun wedstrijd. Het doel is om een dessert te ontwikkelen met hun puddingpoeder die lactosevrij is! Wist je dat het puddingpoeder van Imperial gluten-, lactose- en suikervrij is? Goed nieuws dus voor wie een voedselallergie heeft. Ik ging alvast aan de slag om een lactosevrij (en glutenvrij) dessert te ontwikkelen.
Deze wedstrijd is intussen afgelopen. Zouden jullie ook zo lief willen zijn om te stemmen op mijn recept? Stemmen kan alst volgt:
- Ga naar I love baking wedstrijd
- Klik op “Stem op dit recept” onder de foto (gele balk)
- Vul jouw gegevens in
- Bevestig de email in jouw inbox (Check zeker jouw ongewenste email!)
De stem wordt pas geregistreerd van zodra de email bevestigd werd! Stemmen kan nog tot en met 19 november 2015! En bovendien kunnen jullie hele leuke prijzen winnen! Hieronder volgt alvast het recept.
Zo maak je het
Voor de chocoladepudding mag je 10 eetlepels amandelmelk scheppen. Meng daarin de inhoud van 1 zakje chocolade pudding poeder, tot er geen klonters overblijven. Voeg vervolgens 75 gram vanillesuiker bij de rest van de melk en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van de melk en poeder in. Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl je blijft roeren. Verdeel de helft van de chocoladepudding over de glaasjes zodat er telkens een bodem gevuld is met chocoladepudding. Houd de rest opzij. Laat afkoelen.
Plaats het blik kokosmelk in de koelkast gedurende één nacht. De kokosmelk zal zich scheiden van het water. Draai het blik om en open met het lipje. De kokosmelk is intussen hard geworden. Schep voorzichtig uit het blik en leg in een mengkom. Het kokoswater mag niet gebruikt worden. Gebruik deze eventueel in een smoothie. Verdeel de kokosmelk over twee mengkommen. Mix de eerste helft met vanillearoma en 1 eetlepel honing. Mix op hoge snelheid tot er slagroom ontstaat. Mix de tweede helft met 1 eetlepel honing en cacaopoeder. Mix op hoge snelheid tot er slagroom ontstaan.
Afwerking
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Blijf bij de pan! Eens de amandelschilfers goudbruin worden gaat het snel! Zorg dat de chocoladepudding voldoende opgesteven is in de koelkast. Neem de glaasjes met de bodem chocoladepudding.
Bouw verder op als volgt:
1 laag cacao kokosslagroom, vervolgens een laagje chocoladepudding en eindig met kokosslagroom. Werk af met geroosterde amandelschilfers en cacao nibs. Eet smakelijk!
Nog meer kookinspiratie
Chocolade, wie houdt er niet van? Chocolade passeert hier geregeld op de blog. Denk maar aan Snickers dadels, healty Bounty’s, chocolade bananenbrood en chocolade truffels.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
chocoladepudding-kokosslagroom
Print dit receptIngrediënten
- 1 zakje chocolade pudding poeder Imperial
- 750 ml amandelmelk
- 75 gram vanillesuiker Imperial
- 400 ml kokosmelk uit blik, minimum 18% vetgehalte (= 1 blik)
- 2 eetlepels honing (of andere zoetstof)
- 1 koffielepel vanillearoma
- 2 koffielepels cacaopoeder
- 4 eetlepels
- amandelschilfers
- cacao nibs
Instructies
Voor de chocoladepudding
- Schep 10 eetlepels amandelmelk. Meng daarin de inhoud van 1 zakje chocolade pudding poeder, tot er geen klonters overblijven.
- Voeg 75 gram vanillesuiker bij de rest van de melk en breng aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van de melk en poeder in.
- Laat de bereiding tenslotte nog 1 minuut doorkoken, terwijl je blijft roeren.
- Verdeel de helft van de chocoladepudding over de glaasjes zodat er telkens een bodem gevuld is met chocoladepudding. Houd de rest opzij. Laat afkoelen.
Voor de kokosslagroom
- Plaats het blik omgekeerd in de koelkast gedurende één nacht. De kokosmelk zal zich scheiden van het water.
- Draai het blik om en open met het lipje. De kokosmelk is intussen hard geworden. Schep voorzichtig uit het blik en leg in een mengkom. Het kokoswater mag niet gebruikt worden. Gebruik deze eventueel in een smoothie.
- Verdeel de kokosmelk over twee mengkommen.
- Mix de eerste helft met vanillearoma en 1 eetlepel honing. Mix op hoge snelheid tot er slagroom ontstaat.
- Mix de tweede helft met 1 eetlepel honing en cacaopoeder. Mix op hoge snelheid tot er slagroom ontstaan.
Afwerking
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Blijf bij de pan! Eens de amandelschilfers goudbruin worden gaat het snel!
Zorg dat de chocoladepudding voldoende opgesteven is in de koelkast.
- Neem de glaasjes met de bodem chocoladepudding.
- Bouw verder op als volgt:
- 1 laag cacao kokosslagroom
- 1 laag chocoladepudding
- 1 laag kokosslagroom
- Werk af met geroosterde amandelschilfers, cacao nibs.
Eet smakelijk!
5 reacties
Dat ziet er heerlijk uit! En met kokosslagroom, mmm.
Hoi Carolien!
Bedankt voor jouw fijne reactie!
Fijn weekend!
Groetjes,
Virginie
Hoi,
Jouw dessert ziet er megalekker uit. Ik weet uit ervaring dat ik kokosmelk niet opgeklopt krijg omdat ik niet de juiste in de supermarkt vindt (steeds te laag vetgehalte). Welke gebruik jij? Je zou me enorm verder helpen, want ik wil jouw dessert graag maken voor mijn familie met kerstavond. Bedankt en groetjes!
Hoi Lies!
De kokosmelk die ik gebruikt heb in dit recept komt uit de Lidl! Die heb ik destijds gekocht toen er een promotie rond Aziatische producten was. Geen idee of die nu nog verkrijgbaar is. Het merk heet Vitasia en heeft een vetgehalte van 20-22%. Maar er bestaan ongetwijfeld nog voldoende andere merken met hetzelfde vetgehalte. Koop zeker kokosmelk uit blik!
Belangrijk is dat je het blik 1 nacht in de koelkast zet zoals beschreven in het recept. Dat zal het kokoswater zich scheiden, want die wordt niet gebruikt in het recept.
Hopelijk kan je hiermee verder! Succes! Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!
Groetjes,
Virginie
Werkt het ook met haver- of rijstmelk? Allergisch aan notenmelk…. met rijstmelk is het net mislukt.