Home Dessert Warme Yin Yang chocolademelk
Warme Yin Yang chocolademelk

Warme Yin Yang chocolademelk

11 november 2017

Koude temperaturen en warme chocolademelk gaan hand in hand samen. Ik drink niet zo vaak chocolademelk, maar als ik er maak is hij helemaal zelfgemaakt met echte chocolade. Want echte chocolademelk maak je met echte chocolade en niet met cacaopoeder. De chocolade mannetjes voor Sinterklaas staan intussen reeds rijkelijk uitgestald in de supermarkten en ik kan niet voorbij lopen zonder telkens een zakje mee te nemen. Het kost me soms echt moeite om niet elke avond zo’n chocolade mannetje naar binnen te werken. Ideaal om te verwerken in een chocolademelk. Al gaat er niets boven pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte natuurlijk. Yin Yang is een zwarte thee met koffiebonen en een aroma van karamel, perfect om te verwerken in een warme chocolamelk. Met dit recept breng ik dus het beste van drie werelden bij elkaar: thee, koffie en chocolade.

 

Zo maak je het

Giet de amandelmelk in een steelpannetje en voeg een theelepel van de Yin Yang melange toe. Verwarm gedurende 10 à 15 minuten op een middelhoog vuur, zodat de aroma’s van de Yin Yang melange kunnen vrijkomen. Zorg dat de melk zeker niet kookt! Voeg vervolgens de pure chocolade, specerijen en grof zeezout toe.  Roer tussendoor geregeld met een garde. Neem vervolgens een zeef en giet de chocolademelk door de zeef. Serveer warm en werk af met wat cacaopoeder of kaneel. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Probeer zeker ook eens het recept witte chocolademelk en warme chocolademelk.

Maak zelf jouw amandelmelk, want het verschil proef je meteen. Maak van de overgebleven amandelpulp overheerlijke brownies.

 

 

Liefs,
VirginieVolg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Warme Yin Yang Chocolademelk

Warme Yin Yang Chocolademelk

WARME YIN YANG CHOCOLADEMELK

Print dit recept

Ingrediënten

300 ml amandelmelk
1 volle theelepel Yin Yang Or Tea?
50 gram pure chocolade
Snufje kaneel
Snufje gemberpoeder
Snufje zeezout

Instructies

  1. Giet de melk in een steelpannetje en voeg een theelepel van de Yin Yang melange toe.
  2. Verwarm gedurende 10 à 15 minuten op een middelhoog vuur, zodat de aroma’s van de Yin Yang melange kunnen vrijkomen. Zorg dat de melk zeker niet kookt!
  3. Voeg vervolgens de pure chocolade, specerijen en grof zeezout toe. Roer tussendoor geregeld met een garde.
  4. Neem vervolgens een zeef en giet de chocolademelk door de zeef.
  5. Serveer warm en werk af met wat cacaopoeder of kaneel. Smakelijk!

 

 

 

Warme Yin Yang Chocolademelk

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.