Home Dessert Chocolade rode biet bananenbrood
Chocolade rode biet bananenbrood

Chocolade rode biet bananenbrood

27 oktober 2019

Ein-de-lijk vind ik nog eens tijd om een eigen receptje online te gooien. Wie me al een tijdje volgt weet intussen dat ik onder andere recepten ontwikkel voor tal van bedrijven. Als freelancer is er altijd wel iets te doen waardoor tijd vinden voor mijn eigen blog een utopie geworden is. Het is geleden van in maart dat ik nog eens een receptje voor de blog heb gemaakt. Toevallig ook een recept met rode biet, namelijk de rode biet hummus. Gelukkig werkte ik intussen met zoveel leuke bedrijven samen dat er sindsdien nog veel lekkere recepten en leuke boogartikels online kwamen.

Het is zaterdag, ik heb zin in iets zoet maar toch liefst ook nog een beetje gezond. Ik heb 4 overrijpe bananen in de keuken liggen die intussen een leger van vervelende fruitvliegjes aantrekken. Dringend tijd dus om deze bananen te verwerken. Je kan de overrijpe bananen in stukjes snijden en invriezen. Zo heb je altijd een basis klaar voor een heerlijke smoothie bowl. Maar vandaag heb ik zin in een bananenbrood met chocolade. Terwijl ik alle ingrediënten klaar zet ontdek ik nog een restje voorgekookte rode biet in de koelkast. Perfect om stiekem extra groentjes te verwerken in dit chocolade rode biet bananenbrood!

 

Nog meer rode biet inspiratie

Je kan de rode biet ook verwerken in lekkere rode biet pannenkoekjes. Mijn absoluut favoriet gerecht op de blog met rode biet zijn de vegetarische rode biet burgers. Ze zien er niet alleen mooi uit maar ze zijn ook to-die-for lekker! Een tijdje geleden stond deze lekkernij trouwens op de menukaart van Food Luck in Heusden (Gent). I’m just sayin’ 😉

Er staat trouwens nog een bananenbrood recept op de blog! Ook met chocolade, en … avocado! Het bananenbrood met avocado is iets ‘droger’ dan dit recept maar werd intussen ook al vaak gebakken door jullie. Het recept voor het chocolade rode biet bananenbrood vind je hieronder!

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

CHOCOLADE RODE BIET BANANENBROOD

Print dit recept

Ingrediënten

  • 140 gram rode biet, voorgekookt
  • 30 gram cacaopoeder
  • 4 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 75 gram pure chocolade, in stukjes
  • extra chocolade om af te werken
  • 140 gram havermout
  • 1 koffielepel bakpoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Doe de rode biet, cacaopoeder, bananen, eieren, havermout en bakpoeder in een foodprocessor en mix tot een smeuïge massa.
  3. Voeg de stukjes chocolade toe en mix kort, zo heb je een heerlijke bite van chocolade.
  4. Neem een cakevorm en bekleed met bakpapier. Stort het deeg in de cakevorm en strooi nog wat extra chocolade over het deeg.
  5. Plaats in het midden van de oven gedurende 40 à 50 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de oven. Controleer met een houten prikker of het bananenbrood klaar is. Het chocolade rode biet bananenbrood mag nog wat smeuïg zijn vanbinnen.
  6. Laat het bananenbrood afkoelen en dan… aanvallen!
  7. TIP: eet het chocolade rode biet bananenbrood met een laagje gezouten pindakaas en chocoladeschilfers. Of met een laagje choco 😉

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.