Home Dessert Chocolade-perencrumble
Chocolade-perencrumble

Chocolade-perencrumble

23 maart 2018

Peren en appels worden hier niet vaak genoeg gegeten waardoor er af en toe enkele exemplaren te rijp durven worden. Ik koop altijd in grote hoeveelheden en iedere keer opnieuw heb ik hetzelfde voor. Ik lijk het maar niet te leren. Maar gelukkig zijn er genoeg leuke gerechten om dat overrijpe fruit in te verwerken, zoals een crumble bijvoorbeeld. Ik publiceerde eerder al de bosvruchten crumble taart, een recept die heel populair is op de blog. De chocolade-perencrumble is het perfecte gerecht om te serveren in het weekend als je het mij vraagt. En die chocolade… Die maakt het natuurlijk helemaal af! De restjes kan je in een afgesloten doosje bewaren in de koelkast en de dag nadien eventjes opnieuw opwarmen.

 

Zo maak je de chocolade-perencrumble

Strooi de havermout in een grote kom en meng met het grof zeezout, kaneel en kokosolie. Kneed met jouw handen de kokosolie door de havermout tot er geen klontertjes kokosolie meer zijn. Voeg vervolgens de melk toe en meng met een lepel. Voeg tot slot de pure chocolade toe en zet even apart.

Verwarm intussen de oven op 180 graden, op boven- en onderwarmte ovenstand.

Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in blokjes en leg in een bakvorm. Knijp het sap van de citroen over de blokjes peer en voeg nu ook de ahornsiroop toe. Meng alles goed om met een lepel. Strooi nu de crumble over het perenmengsel en plaats gedurende 30 minuten in de oven, tot de chocolade-perencrumble goudbruin wordt. Serveer warm. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Havermout is zo’n dankbaar product. Intussen verschenen er al heel wat ontbijtreceptjes met havermout in de hoofdrol. Denk maar aan het recept bosvruchten havermoutpap, warme havermoutpap, havermout pannenkoekjes, chocolade granola, granola zonder bakken en five spice granola. Wist je dat je havermout ook in hartige gerechten kan gebruiken? Bekijk zeker eens het recept quinoa bietenburgers en vegetarische rode biet burger met feta.

Nog peren in huis die dringend een bestemming moeten krijgen? Verwerk ze in het recept vijgen galette of de ovenschotel witloof, peer & portobello uit de oven.

Ik denk dat chocolade het meest gebruikte ingrediënt is op de blog naast de basisingrediënten zoals knoflook en ui 🙂 Probeer zeker ook eens het recept chocolade bananenbrood, Snickers dadels en healthy Bounty’s.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

chocolade-perencrumble

chocolade-perencrumble

chocolade-perencrumble

CHOCOLADE-PERENCRUMBLE

Print dit recept

Ingrediënten

 

  • 2 grote, dikke, sappige peren
  • 1/4 citroen, het sap
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 100 gram havermout
  • 25 gram kokosolie
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 4 eetlepels amandelmelk
  • 20 gram pecannoten
  • 75 gram pure chocolade

 

Instructies

  • Strooi de havermout in een grote kom en meng met het grof zeezout, kaneel en kokosolie.
  • Kneed met jouw handen de kokosolie door de havermout tot er geen klontertjes kokosolie meer zijn.
  • Voeg vervolgens de melk toe en meng met een lepel.
  • Voeg tot slot de pure chocolade toe en zet even apart.
  • Verwarm intussen de oven op 180 graden, op de boven- en onderwarmte ovenstand.
  • Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in blokjes en leg in een bakvorm.
  • Knijp het sap van de citroen over de blokjes peer en voeg nu ook de ahornsiroop toe. Meng alles goed om met een lepel.
  • Strooi nu de crumble over het perenmengsel en plaats gedurende 30 minuten in de oven, tot de chocolade-perencrumble goudbruin wordt. Serveer warm. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

1 reactie

Avatar
Eva Gobin 23 oktober 2019 - 11:59

Beste,

Voor hoeveel personen zijn de meeste taarten/cakes die je op de blog plaatst? Zoals bijvoorbeeld de crumbles?

Alvast bedankt.

Eva Gobin

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.