fbpx
Home Koude gerechten Chocolade havermoutpap
Chocolade havermoutpap

Chocolade havermoutpap

12 augustus 2015

Havermout maakt deel uit van mijn dagelijks ontbijt. En dit receptje staat ongetwijfeld bovenaan mijn favoriete havermout gerechten. Vroeger was ik helemaal geen fan van havermout. Maar na veel experimenteren met havermout in de keuken moest ik toch mijn mening herzien. Je zou denken dat chocolade havermoutpap ongezond klinkt maar niets is minder waar. Rauwe cacao is een superfood en ooooh zoooo lekker!

Soms verlang ik ontzettend hard naar chocolade… Super veel chocolade… Kilo’s chocolade! Na het eten van chocolade voelen we ons gelukkiger. En dat is volkomen normaal. Als je chocolade eet, maken je hersenen automatisch endorfine aan. En endorfine zorgt ervoor dat we ons helemaal happy voelen. Het is de cacao die in de chocolade verwerkt zit die verantwoordelijk is voor de “Happy Feeling”! Let goed op de verpakking want veel producenten voegen stiekem toch extra suikers toe. Kies voor rauwe cacao poeder en lees altijd goed de verpakking.

 

Zo maak je de chocolade havermoutpap

Neem een kom en meng banaan, cacaopoeder, havermout, honing, kokosschilfers en melk goed onder elkaar. Voor wie het minder zoet wil, kan beginnen met 2 eetlepels cacao poeder en 1 eetlepel honing. Je kan nadien nog altijd extra cacaopoeder of honing toevoegen indien nodig.

Plaats de kom afgedekt in de koelkast voor minimum twee uur. Ik maak de chocolade havermoutpap altijd de avond voordien klaar. Tegen je ’s morgens opstaat is de chocolade havermoutpap goed stevig geworden.

Zoals je op de foto kan zien heb ik de chocolade havermoutpap afgewerkt met cacao nibs en pecannoten. Je kan ook fruit, zaden of andere noten gebruiken om dit heerlijke ontbijt nog wat op te fleuren! Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel terugvinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Intussen zijn er al enkele havermout ontbijtjes gepubliceerd op de blog. Denk maar aan havermout pannenkoekjes, bosvruchten havermoutpap, warme havermoutpap (met chocolade!) en chocolade granola.
Wist je dat havermout ook perfect is als basis om jouw eigen burgers te maken? Ga zeker eens een bezoekje brengen aan het recept spinazie-quinoa burgers, quinoa bietenburgers en vegetarische rode biet burger.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

 

CHOCOLADE HAVERMOUTPAP

Print dit recept
Aantal: 2 porties

Ingrediënten

  • 230 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 2 à 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 à 2 eetlepels honing
  • 90 gram havermout
  • 25 gram kokospoeder (of amandelpoeder)
  • Een mespunt zout
  • Pecannoten (ter afwerking)
  • Cacao nibs (ter afwerking)

Instructies

  1. Neem een kom en meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
  2. Plaats de kom afgedekt in de koelkast voor minimum twee uur.
  3. Werk af met cacao nibs en pecannoten. Je kan ook fruit, zaden of andere noten gebruiken om dit heerlijke ontbijt nog wat op te fleuren. Smakelijk!

 

 

Heb je dit al gelezen?

4 reacties

Avatar
Agnita 14 augustus 2015 - 20:54

Fantastisch ontbijt recept, echt smullen als je van chocolade houdt!!! En zeer voedzaam!!! Daar kom ik de ochtend wel mee door!!!

Reply
Virginie
Virginie 15 augustus 2015 - 10:53

Bedankt Agnita!
Is één van mijn favoriete ontbijtjes!
Ik wens je een heel fijn weekend!

Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Myriam 4 september 2015 - 14:45

ik kom regelmatig kijken om te zien, wat ik kan maken met gezonde producten, daar ik moeilijk lang op de pc kan lezen, plaats ik deze in Word, om nadien te kunnen printen, en zo te lezen.., hoop dat ik dat mag doen Virginie ?
het zijn één voor één, toffe gerechtjes, en gezond op de koop toe. kom hier nog rondhangen en neuzen…lieve groeten, myriam

Reply
Virginie
Virginie 5 september 2015 - 01:57

Hoi Myriam,

Natuurlijk mag jij de recepten printen als dat voor jou makkelijker is! Ik ben héél blij dat je zoveel inspiratie kan vinden op mijn website! Zo’n fijne commentaren werken heel motiverend! Bedankt!
Ik wens jou een héél fijn weekend!

Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.