fbpx
Home Koude gerechten Chocolade Granola
Chocolade Granola

Chocolade Granola

15 november 2017

Het eerste recept van deze chocolade granola publiceerde ik op 28 april 2016. Vandaag, 15 november 2017, heeft het recept kleine wijzigingen ondergaan. Iedere twee weken maak ik een voorraad granola en ik merk dat ik intussen andere verhoudingen en ingrediënten gebruik dan het oorspronkelijke recept op de blog. Uiteraard nog steeds even lekker, maar deze variant geniet toch mijn voorkeur. Al twee jaar lang eet ik bijna iedere ochtend ritueel granola, vers fruit en plantaardige yoghurt. Het is mijn verwenmomentje om de dag te beginnen. In het weekend zal ik al sneller eens pannenkoekjes of fruit uit de oven eten, maar op weekdagen? Neen, dan kan enkel granola mij op gang krijgen.

 

Een nieuw jasje in 2018

Binnenkort staan er heel wat veranderingen op til, waaronder een compleet nieuwe huisstijl. Zowel de website als het logo zullen een ware transformatie ondergaan. Na bijna 3 jaar bloggen merk ik dat de huidige huisstijl niet meer bij me past. De paarse kleuren, het logo, het begint allemaal wat kinderlijk aan te voelen moet ik bekennen. Ik heb geleerd en ik ben gegroeid. Daarom wordt het tijd voor een stijl die meer tijdloos, luchtiger en strakker is. Als alles loopt volgens plan zal A Spoonful of Happiness 2018 starten in een compleet nieuw jasje. En intussen blijf ik gewoon lekker verder experimenteren in de keuken. Tot binnenkort!

 

Zo maak je het

Smelt in een pannetje de kokosolie, honing en 3 eetlepels cacaopoeder. Roer los met een garde en haal van het vuur van zodra het geheel gesmolten is. Neem een kom en voeg de havermout, jouw favoriete mix van noten/zaden en zout toe. Giet het gesmolten mengsel erbij en meng alles goed onder elkaar. Voeg tot slot de extra cacaopoeder en kaneel toe en meng alles nog één keer goed onder elkaar.

Verwarm de oven op 160 graden en gebruik de stand onder- en bovenwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 25 à 30 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van jouw oven en bakplaat. Controleer regelmatig tussendoor zodat de granola zeker niet gaat aanbranden.

Zet de oven uit en laat de deur op een kiertje staan zodat de granola kan afkoelen. Eens afgekoeld mag je de rozijnen en gehakte chocolade toevoegen. Ik bewaar de granola gemiddeld twee weken in een afgesloten bokaal. Geen idee of het ook langer kan aangezien de voorraad chocolade granola ten huize Virginie iedere twee weken aangevuld wordt 🙂 Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook de five spice granola is een populair recept. Of heb je eerder zin in een granola die niet in de oven moet? Probeer dan zeker eens de granola zonder bakken.

Zin gekregen in nog meer chocolade-ontbijt-inspiratie? Je zal helemaal weg zijn van het recept chocolade bananenbrood (met avocado!). Of misschien liever een warme havermoutpap met chocolade?

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Chocolade Granola

CHOCOLADE GRANOLA

Print dit recept

Ingrediënten

300 gram havermout
50 gram gehakte walnoten
10 gram gepofte quinoa
50 gram zonnebloempitten
20 gram pinda’s
50 gram pecannoten
20 gram sesamzaad
50 gram pompoenpitten
100 gram kokosolie, gesmolten
100 gram honing
3 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels extra cacaopoeder
een snufje zout
een snufje kaneel
50 gram rozijnen
100 gram pure chocolade

Instructies

  1. Smelt in een pannetje de kokosolie, honing en 3 eetlepels cacaopoeder. Roer los met een garde en haal van het vuur van zodra het geheel gesmolten is.
  2. Neem een kom en voeg de havermout, jouw favoriete mix van noten/zaden en zout toe.
  3. Giet het gesmolten mengsel erbij en meng alles goed onder elkaar.
  4. Voeg cacaopoeder en kaneel toe en meng alles nog één keer goed onder elkaar.
  5. Verwarm de oven op 160 graden en gebruik de stand onder- en bovenwarmte.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.
  7. Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 25 à 30 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van jouw oven en bakplaat. Controleer regelmatig tussendoor zodat de granola zeker niet gaat aanbranden.
  8. Zet de oven uit en laat de deur op een kiertje staan zodat de granola kan afkoelen.
  9. Eens afgekoeld mag je de rozijnen en gehakte chocolade toevoegen. Smakelijk!

Notities

Het voordeel aan granola is dat je zelf jouw samenstelling kan bepalen en je dus niet verplicht bent om je aan het recept te houden. Wees dus gerust creatief!

 

Chocolade granola Pinterest

Heb je dit al gelezen?

5 reacties

Avatar
Langmans els 19 juni 2018 - 07:48

Heb de granola met chocolade uitgeprobeerd …..overheerlijk gewoon ….ik heb de helft van de rozijnen vervangen met gedroogde veenbessen

Reply
Virginie
Virginie 28 juni 2018 - 10:55

Wat leuk om te horen! Dank je om een berichtje na te laten Els!
Liefs,
Virginie

Reply
Avatar
Marijke Gosselin 23 januari 2019 - 10:30

hallo 🙂

kan je dit ook maken met rijstolie ipv kokosolie?

groetjes
Marijke

Reply
Virginie
Virginie 24 januari 2019 - 07:27

Hi Marijke,

Ik heb het nog niet geprobeerd maar dat zal zeker lukken! Enkel de smaak zal lichtjes wijzigen dan!
Succes en smakelijk!

Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Hanne 20 oktober 2019 - 17:59

Dit is chocolate heaven. Heb wat gespeeld met de verhouding.. but oh my, hoe lekker is dit!

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.