fbpx
Home Warme gerechten Chili sin carne
Chili sin carne

Chili sin carne

15 oktober 2017

De beroemde Mexicaanse stoofschotel chili con carne kent iedereen ongetwijfeld wel. Vandaag staat er chili sin carne op het menu, zonder vlees dus. Dit recept is helemaal veganistisch en 100% guilt-free want dit stoofpotje zit tjokvol groenten. Eigenlijk heb ik nooit eerder chili con/sin carne zelf klaargemaakt. Vreemd, want ik vind dit nochtans een heerlijk gerecht. Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver begon ik vol ongeduld aan deze heerlijke pittige stoofschotel en het resultaat is meer dan geslaagd.

 

Tjokvol groenten

Verhit de vetstof en stoof de ui en knoflook. Voeg vervolgens piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven. Voeg vervolgens de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden. Voeg de kikkererwten en rode kidneybonen samen met de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg toe aan de ingrediënten. Voeg tot slot balsamicoazijn toe aan het geheel en laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.

Verwijder intussen de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne. Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Verdeel de rijst en chili sin carne over de borden en werk af met de blaadjes koriander, enkele partjes limoen en een toefje natuur yoghurt. Eet smakelijk! De ingrediënten en printbare versie van het recept vind je onderaan het blogartikel.

 

Nog meer kookinspiratie

Net zoals chili sin carne is het recept gevulde zoete aardappel pure comfort food voor mij.

Zin in nog meer overload aan groentjes? Probeer dan zeker ook eens het recept feestelijke salade, aubergine rolletjes, salade van gegrilde courgette en aubergines, aubergine salade en watermeloen-feta salade deluxe.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Chili sin carne

 

CHILI SIN CARNE

Print dit recept
Aantal: 3 personen

Ingrediënten

1 grote witte ui, fijngehakt
2 teentjes look, geperst
Kokosolie of andere vetstof om te bakken
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 grote wortels, in blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1/2 koffielepel piment d’espelette
1/2 koffielepel kaneel
1/2 koffielepel gerookte chilipoeder
1/2 koffielepel komijn
Zout naar smaak
1 blik
rode kidneybonen, uitgelekt (400gram)
kikkererwten, uitgelekt (400gram)
tomatenblokjes (400gram)
een eetlepel balsamicoazijn
1 bosje verse koriander
1 limoen
70 gram rijst per persoon (ongekookt gewogen)
Enkele eetlepels (plantaardige) yoghurt

Instructies

  1. Verhit de vetstof en stoof de ui en knoflook.
  2. Voeg piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven.
  3. Voeg de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden.
  4. Voeg de kikkererwten en rode kidneybonen samen met de tomatenblokjes toe.
  5. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg toe.
  6. Voeg balsamicoazijn toe en laat 45 min pruttelen op een laag vuurtje.
  7. Verwijder intussen de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne.
  8. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Verdeel de rijst en chili sin carne over de borden en werk af met de blaadjes koriander, enkele partjes limoen en een toefje natuur yoghurt.
Chili Sin Carne

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.