fbpx
Home Hapjes Chili sin carne met Nachos
Chili sin carne met Nachos

Chili sin carne met Nachos

11 juli 2018

Chili sin carne lust ik altijd wel, ook al is het momenteel snikheet buiten. In oktober vorig jaar publiceerde ik reeds het recept voor deze heerlijke chili sin carne. Het leuke aan dit Mexicaans gerecht is dat je het op verschillende manieren kan serveren. Chili sin carne met nachos is er zo eentje die iedereen wel kent. En vandaag deel ik het recept met jullie.

TIP: maak chili sin carne in grote porties en vries enkele porties in.

TIP: bleekselderij over? Snijd de bleekselderij in stukjes en blancheer kort. Laat afkoelen en vries vervolgens per portie in. Als je nog eens chili sin carne maakt haal je gewoon een portie bleekselderij uit de diepvries. Of je gebruikt de bleekselderij in een lekkere soep, dat kan ook 🙂

 

Zo maak je de chili sin carne met nachos

Verhit de vetstof en stoof de ui en knoflook. Voeg vervolgens piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven. Voeg vervolgens de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden. Voeg de kikkererwten en rode kidneybonen samen met de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg toe aan de ingrediënten. Voeg tot slot balsamicoazijn toe aan het geheel en laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.

Verwijder de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne.

Verwarm intussen de oven op 200 graden. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verspreid de chips over het bakpapier. Neem vervolgens twee koffielepels en verdeel met behulp van de twee lepels 2/3 van de smeerkaas over de chips. Plaats in het midden van de oven gedurende 5 à 10 minuten, tot de kaas begint te smelten.

Haal uit de oven en verdeel de chili sin carne over de chips en gesmolten kaas. Verdeel de overige smeerkaas over de chili. Door de warmte zal de kaas smelten. Strooi tot slot mais over de chili en werk af met schijfjes avocado, partjes limoen en korianderblaadjes.

Serveer als aperitiefhapje of als volwaardige maaltijd. Smakelijk! De ingrediënten en printbare versie van het recept vind je onderaan het blogartikel.

 

Nog meer kookinspiratie

Net als ik gek op kikkererwten? Probeer dan zeker ook eens het recept hummus met rode biet, hummus met dadels en bulgursalade met geroosterde kikkererwten.

Koriander is één van mijn favoriete kruiden. Ook in het recept Poké Bowl, Tropische Edamame salade, shakshuka met aubergine en avocado dressing heb ik koriander gebruikt.

 

Disclaimer: dit recept is ontwikkeld voor Milkana.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

chili sin carne met nachos

CHILI SIN CARNE MET NACHOS & AVOCADO

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

Voor de chili sin carne

 

  • 1 grote witte ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • Kokosolie of andere vetstof om te bakken
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 grote wortels, in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1/2 koffielepel piment d’espelette
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel (gerookte) chilipoeder
  • 1/2 koffielepel komijn
  • zout naar smaak
  • 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt (400gram)
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt (400gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400gram)
  • 70 gram mais, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 plantje koriander

 

En verder heb je ook nog nodig

 

 

Instructies

  1. Verhit de vetstof en stoof de ui en knoflook.
  2. Voeg vervolgens piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe. Bak de kruiden even mee zodat ze hun smaken kunnen vrijgeven.
  3. Voeg vervolgens de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden.
  4. Voeg de kikkererwten en rode kidneybonen samen met de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg toe aan de ingrediënten.
  5. Voeg tot slot balsamicoazijn toe aan het geheel en laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.
  6. Verwijder intussen de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne.
  7. Verwarm intussen de oven op 200 graden. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier.
  8. Verspreid de chips over het bakpapier.
  9. Neem vervolgens twee koffielepels en verdeel met behulp van de twee lepels 2/3 van de smeerkaas over de chips. Plaats in het midden van de oven gedurende 5 à 10 minuten, tot de kaas begint te smelten.
  10. Haal uit de oven en verdeel de chili sin carne over de chips en gesmolten kaas.
  11. Verdeel de overige smeerkaas over de chili. Door de warmte zal de kaas smelten.
  12. Strooi tot slot mais over de chili en werk af met schijfjes avocado, partjes limoen en korianderblaadjes.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.