Pannenkoeken eten is altijd een beetje feest vind ik. De geur die jouw woning vult, het gezellig samen zijn aan de ontbijttafel, het beleg die overvloedig uitgestald staat op tafel, I love it! Zoals de titel het al doet vermoeden spelen cacao, pindakaas en speltbloem dus de hoofdrol in dit recept, samen met havermelk, een vleugje kaneel en enkele druppeltjes ahornsiroop. Ik laat de ahornsiroop voor mezelf vaak achterwege omdat ik de pannenkoeken vaak afwerk met warme chocoladesaus en vers fruit. Hierdoor voeg ik automatisch al extra zoetigheid toe. We krijgen zo al genoeg verborgen suikers binnen waardoor ik zelf zelden met suikers werk in de keuken.
Easy peasy
Voeg eerst de speltbloem en havermelk toe aan de blender en mix tot een gladde massa. Voeg vervolgens de cacaopoeder en pindakaas toe en mix opnieuw. Verhit een pan met wat met vetstof en bak de pannenkoeken. Serveer tot slot deĀ cacao pindakaas pannenkoeken met vers fruit. En natuurlijk ook wat warme chocoladesaus š Smakelijk! De ingrediĆ«ntenlijst en printbare versie van het recept vind je onderaan het blogbericht.
Nog meer kookinspiratie
Zin in nog meer pindakaas? Wat dacht je van een gevulde zoete aardappel met een pindakaas-yoghurtsausje? Of misschien heb je wel zin in iets zoet, zoals de Snickers dadels.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
CACAO PINDAKAAS PANNENKOEKEN
Print dit receptIngrediƫnten
100 gram speltbloem
300 ml havermoutmelk (of andere plantaardige melk)
30 gram pindakaas (1 volle eetlepel)
1 volle eetlepel cacaopoeder
1/2 koffielepel kaneel
1 koffielepel ahornsiroop (optioneel)
vetstof om te bakken
Instructies
- Voeg de speltbloem en havermelk toe aan de blender. Mix tot een gladde massa.
- Voeg cacaopoeder en pindakaas toe en mix opnieuw.
- Verhit een pan met wat vetstof en bak de pannenkoeken.
- Serveer deĀ cacao pindakaas pannenkoeken met vers fruit en eventueel warme chocoladesaus.