Home Geen categorie Bœuf Bourguignon
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

15 maart 2021

Vanwaar komt Bœuf Bourguignon?

Ik vind het altijd interessant om de herkomst van een gerecht te kennen.
Vaak schuilt er een mooie geschiedenis achter onze klassieke gerechten.
En dat is bij deze Bœuf Bourguignon zeker het geval.

Bœuf bourguignon wordt ook wel boeuf à la bourguignonne genoemd. 

Het is een Frans gerecht van gestoofd rundvlees die heel lang stooft in een heerlijke rode Bourgogne-wijn.
De champignons, bouillon, spekjes e uitjes maken de combinatie helemaal af. 

Het zal je dan ook niet verbazen dat ‘rund op zijn Bourgondisch’ dan ook een typisch streekgerecht is in de Bourgogne-streek.
‘t Is zo’n gerecht die ooit door de Franse boeren werd gegeten en intussen is uitgegroeid tot haute cuisine.
De arme bevolking kon vroeger geen duur vlees kopen.
Maar wijn en champignons, die hadden ze wel in overvloed.
Samen met de uitjes en het toevoegen van verse kruiden ontstond dit smaakvolle gerecht. 

Dit recept ontwikkelde ik voor Lacroix. Je vindt het recept op hun website via deze link. Smakelijk! 

Lacroix - Fotografie + receptontwikkeling

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.