Home Hapjes Bloemkool sticks
Bloemkool sticks

Bloemkool sticks

23 juli 2015

Gezonde snacks blijven  soms een uitdaging. Bloemkool is een groente die ik persoonlijk heel graag eet. En het liefst eet ik bloemkool rauw in combinatie met een zelfgemaakte dipsaus of humus. Heerlijk als avondsnack.Wil je toch eens iets anders proberen? Probeer dan zeker dit recept want bloemkool sticks maak je met slechts 4 ingrediënten. Maar wees gewaarschuwd! Deze bloemkool sticks met Parmezaanse kaas zijn zo lekker dat ze onmiddellijk op zijn 🙂

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Je kan de bloemkool ook gaar koken in water of gaar stomen. In dat geval heb je de oven nu nog niet nodig. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de roosjes los. Mix de bloemkool in de foodprocessor tot je een kruimelige massa krijgt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid vervolgens de verkruimelde bloemkool over de beklede bakplaat. Plaats in de oven gedurende 15 minuten. Je kan natuurlijk ook de bloemkool gaar stomen of koken.

Neem een grote kom en leg hierin een theedoek. Schep de bloemkool in de theedoek en knijp deze volledig dicht. Het overtollige vocht moet nu verwijderd worden. Knijp en kneed zo hard mogelijk om het vocht uit de bloemkool te verwijderen. Vang het vocht op in de kom of in de gootsteen. Doe dit tot er geen vocht meer uit de theedoek drupt. Dit zal ongeveer een 5 tal minuten in beslag nemen.

Nu mag je aan het “deeg” beginnen. Plaats de bloemkool in een kom en vermeng met het ei, Parmezaanse kaas en Provençaalse kruiden. Bekleed een bakplaat en verspreid het bloemkool mengsel over de bakplaat. Vorm tot slot een mooie rechthoek en druk stevig aan.

Plaats in de oven gedurende 10 à 12 minuten, tot er een lichtbruine kleur verschijnt. Verkruimel tot slot nog wat extra Parmezaanse kaas en strooi het over de bloemkool sticks. Laat nog 5 minuten bakken, tot er een mooie goudbruine kleur ontstaat. Laat even afkoelen alvorens aan te snijden. Eens afgekoeld is het gemakkelijker om de bloemkool sticks te snijden.

 

Nog meer kookinspiratie

Als je fan bent van de bloemkool sticks zal je ongetwijfeld ook de broccoli sticks kunnen appreciëren.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

BLOEMKOOL STICKS

Print dit recept
Aantal: 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 eiwit
  • Handvol Parmezaanse kaas
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Je kan de bloemkool ook gaar koken in water of gaar stomen. In dat geval heb je de oven nu nog niet nodig.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de roosjes los. Mix de bloemkool in de foodprocessor tot je een kruimelige massa krijgt.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de verkruimelde bloemkool over de beklede bakplaat. Plaats in de oven gedurende 15 minuten.
  4. Neem een grote kom en leg hierin een theedoek. Schep de bloemkool in de theedoek en knijp deze volledig dicht. Het overtollige vocht moet nu verwijderd worden. Knijp en kneed zo hard mogelijk om het vocht uit de bloemkool te verwijderen. Vang het vocht op in de kom of in de gootsteen. Doe dit tot er geen vocht meer uit de theedoek drupt. Dit zal ongeveer een 5 tal minuten in beslag nemen.
  5. Nu mag je aan het “deeg” beginnen. Plaats de bloemkool in een kom en vermeng met de overige ingrediënten.
  6. Bekleed een bakplaat en verspreid het bloemkool mengsel over de bakplaat. Vorm een mooie rechthoek en druk stevig aan.
  7. Plaats in de oven gedurende 10 à 12 minuten, tot er een lichtbruine kleur verschijnt. Verkruimel tot slot nog wat extra Parmezaanse kaas en strooi het over de bloemkool sticks. Laat nog 5 minuten bakken, tot er een mooie goudbruine kleur ontstaat. Laat even afkoelen alvorens aan te snijden. Eens afgekoeld is het gemakkelijker om de bloemkool sticks te snijden.

Heb je dit al gelezen?

4 reacties

Avatar
Nele 24 augustus 2015 - 11:41

Dit ga ik eens proberen. Lijkt me heel lekker!

Reply
Virginie
Virginie 27 augustus 2015 - 14:52

Bedankt Nele! Laat mij zeker weten wat je ervan vond!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Chers 31 augustus 2015 - 23:53

Wat een fantastisch recept. Nog nooit smaakte bloemkool zo lekker 🙂 Zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
Virginie
Virginie 1 september 2015 - 16:08

Bedankt Cher!
Fijn om te horen dat het lekker was! Het resultaat zag er alvast veelbelovend uit!
Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.