Deze maand heb ik voor de allereerste keer wafels gebakken.
Je leest het goed, de allereerste keer!
Ik heb me eindelijk een wafelijzer aangeschaft dus het experimenteren kan de komende maanden beginnen.
Ik vind het enorm gezellig om de dag te starten met wafels en pannenkoeken op de ontbijttafel.
Slow Mornings
Op vrije dagen blijf ik al wat langer aan de ontbijttafel zitten.
Uitgebreid ontbijten met wafels, pannenkoeken, geroosterde brood, koffie en thee.
Nog in mijn ochtendjas een goed boek lezen met een warm drankje binnen handbereik.
En soms, heel soms, eet ik gewoon taart als ontbijt.
Gewoon, omdat het kan.
Ik vind het geweldig als ik de tijd kan nemen om bijvoorbeeld mijn koffieboontjes zelf te malen.
Ik bestelde onlangs een espressomachine bij Collishop, best decision ever!
Zelfgemalen boontjes, hupsakee in de piston en je hebt een heerlijk kopje koffie.
Alles waar je extra tijd en liefde aan geeft smaakt altijd dat tikkeltje beter hé.
Slowing down
Het is belangrijk om nu en dan bewust cozy momentjes in te lassen.
We hebben het allemaal zo druk dat we snel vergeten om op die pauze knop te drukken en aan onszelf te denken.
Zeker in stressvolle periodes durf ik mezelf wel eens over het hoofd te zien.
Maar net op die momenten heb ik het meeste nood aan knusse momentjes voor mezelf.
Mezelf wikkelen in de zachtste dekentjes en ontsnappen in een grote kop thee.
Yes please!
Ook al ben ik een echte koukleum, de gezellige momentjes die bij de herfst en winter horen vind ik heerlijk.
Thuisblijven op een regenachtige dag, een goed boek lezen terwijl de regen op de ramen tikt,
uitgebreid ontbijten zonder haast,
bingewatchen met mijn favoriete Netflix series,
een zacht muziekje op de achtergrond,
een wandeling in het bos op een zonnige herfstdag, kroelen met mijn hondje op de bank.
Life can be great.
Een versgebakken stapel wafels maakt zo’n dag helemaal compleet.
Zo maak je het basisrecept wafels
Smelt de boter op een laag vuur maar zorg dat het niet verkleurt.
Klop de eierdooiers los samen met de melk, water en een nuf zout.
Roer nu de gesmolten boter erdoor.
Klop beetje bij beetje met een garde het zelfrijzend bakmeel door het melkmengsel tot een klontervrij beslag.
Klop de eiwitten in een schone kom schuimig en spatel dit door het beslag.
Nu kan je naar hartenlust specerijen toevoegen aan het wafelbeslag.
Denk maar aan nootmuskaat, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, peper, kaneel, cacaopoeder, anijs, enz…
Nu nog snel de wafels bakken en smullen maar!
De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan terug.
Nog meer bakinspiratie
Vind je het net zoals ik fijn om de dag te starten met een flink ontbijt?
Maak dan zeker eens het recept double chocolade granola.
You’ll love it!
Misschien zijn pannenkoekjes op basis van bier eerder iets voor jou?
Het recept chocolade-perencrumble moet je eens geprobeerd hebben.
In samenwerking met Collishop.
Liefs,
Virginie
Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram
BASISRECEPT WAFELS
Print dit receptIngrediënten
- 150 gram boter
- 3 eieren, gesplitst
- 375 ml melk
- 375 ml water
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
Instructies
- Smelt de boter op een laag vuur maar zorg dat het niet verkleurt.
- Klop de eierdooiers los samen met de melk, water en een nuf zout.
- Roer nu de gesmolten boter erdoor.
- Klop beetje bij beetje met een garde het zelfrijzend bakmeel door het melkmengsel tot een klontervrij beslag.
- Klop de eiwitten in een schone kom schuimig en spatel dit door het beslag.
- Nu kan je naar hartenlust specerijen toevoegen aan het wafelbeslag. Denk maar aan nootmuskaat, gemberpoeder, kruidnagel, kardemom, peper, kaneel, cacaopoeder, anijs, enz…
- Nu nog snel de wafels bakken en smullen maar!