Home Dessert Banaan-pindakaas nice cream
Banaan-pindakaas nice cream

Banaan-pindakaas nice cream

15 februari 2018

Enkele jaren geleden ontdekte ik via Instagram de wondere wereld van smoothie bowls, ook wel nice cream genoemd. Het woord nice cream doet het al een beetje vermoeden. Het is een soort ijscrème maar dan gemaakt van diepgevroren fruit. Helemaal guilt-free. En ook nog eens ongelooflijk lekker. Er zit altijd, echt altijd, banaan in mijn diepvries. ’s Avonds krijg ik geregeld van die goestjes en hongerkes en dan is zo’n gezond alternatief echt wel welgekomen. Want ondanks mijn vrij gezond eetpatroon lust ik ook wel een zak chips hoor. En liefst dan ook nog eens direct de volledige zak.

Nice cream eet ik dus heel vaak als tussendoortje, dessert of late-night snack. Maar ook als ontbijt kan je voortaan dus gewoon lekker ongegeneerd ijscrème eten. Deze banaan-pindakaas nice cream maak je met slechts 4 ingrediënten en is in no-time klaar.

 

Belangrijk

Gebruik een foodprocessor of blender die krachtig genoeg is. Kan jouw foodprocessor ijs hakken? Dan zit je safe. De meeste toestellen boven de 1000w kunnen het wel aan om diepgevroren fruit te hakken. Ik kan het iedereen aanraden om een foodprocessor aan te schaffen. Het is zo’n dankbaar toestel. Ik gebruik de foodprocessor van Bosch die ik kocht via Bol.com en het is de beste investering ever. Je kan de foodprocessor HIER bekijken. Bij twijfel of jouw toestel krachtig genoeg is zou ik afraden om het te proberen. Ik heb ooit een blender naar de knoppen gekregen omdat hij niet krachtig genoeg was 🙂 Ik zou niet willen dat je het zelfde lot moet ondergaan.

 

Zo maak je het

Stort de stukjes diepgevroren banaan in de foodprocessor en voeg de havermelk, pindakaas en cacaopoeder toe. Draai de foodprocessor naar een hoge snelheid en mix tot er een homogene massa ontstaat. Het moet dezelfde structuur als ijscrème krijgen. Is het te lopend? Voeg dan nog wat extra diepgevroren banaan toe. Nog teveel stukjes banaan? Voeg nog een scheutje melk toe. Ik gebruik wel geregeld tussendoor een spatel om het bananenmengsel dichter naar de messen te brengen. Het kan dus best zijn dat je dit een aantal keer moet herhalen alvorens de nice cream de juiste consistentie bereikt heeft.

Schep de banaan-pindakaas nicecream in een brede kom en werk af met enkele schijfjes banaan, granola zonder bakken (het recept vind je HIER) en amandelschilfers. Je kan deze lekkernij met om het even welk fruit, noten of zaden afwerken. Eet smakelijk!

 

Nog meer kookinspiratie

Nice cream is bij A Spoonful of Happiness zeker geen onbekend begrip. Eerder verscheen reeds het recept banaan-chocolade ijscrème en gezonde frambozen ijscrème. Ooit al zelf knapperige quinoa gemaakt? Dan moet je dat zeker een keertje proberen. De knapperige quinoa heeft namelijk een heerlijke nootachtige smaak en een crispy bite. Perfect om jouw smoothie bowl met af te werken. Ook salades kan je hiermee afwerken.

Niet alleen het recept granola zonder bakken past perfect bij een nice cream. Ook het recept chocolade granola en five spice granola is een echte aanrader. Eerder fan van havermout? Probeer dan zeker ook eens het recept bosvruchten havermoutpap en warme havermoutpap.

Pindakaas is ook heel lekker in een sausje die ik bijvoorbeeld gebruik bij het recept gevulde zoete aardappel. Fan van Snickers? Wat dacht je van een gezonde variant op deze klassieker zoals Snickers dadels? Heerlijk die combinatie van pindakaas, dadels en chocolade!

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Banaan-pindakaas nicecream

 

BANAAN-PINDAKAAS NICECREAM

Print dit recept
Aantal: 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 kleine bananen, in stukjes diepgevroren **
  • 4 eetlepels havermelk
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel cacaopoeder
om af te werken
  • 3 eetlepels granola zonder bakken
  • 1/2 banaan, in schijfjes gesneden of ander fruit naar keuze
  • 1 eetlepel amandelschilfers

Instructies

  1. Stort de stukjes bevroren banaan in de foodprocessor en voeg de havermelk, pindakaas en cacaopoeder toe. Puls met de foodprocessor tot er een homogene massa ontstaat. Het moet dezelfde structuur als ijscrème krijgen. Is het te lopend? Voeg nog wat extra bevroren banaan toe. Is het te vast met stukjes? Voeg nog een scheutje melk toe.
  2. Schep de banaan-pindakaas nicecream in een brede kom en werk af met enkele schijfjes banaan, granola zonder bakken (het recept vind je HIER) en amandelschilfers. Je kan deze lekkernij met om het even welk fruit, noten of zaden afwerken. Eet smakelijk!

Notities

** Gebruik bij voorkeur overrijpe bananen om in te vriezen. Ze zijn niet alleen zoeter maar ook makkelijker om nadien te verwerken met de foodprocessor. Ik snijd de bananen in stukjes en vries ze dan pas in. Op die manier kan je makkelijk de gewenste hoeveelheid schijfjes banaan uit de diepvries nemen. Belangrijk: gebruik een foodprocessor of blender waarvan je zeker bent dat hij krachtig genoeg is. Kan jouw foodprocessor ijs hakken? Dan zit je safe. De meeste toestellen boven de 1000 W kunnen het wel aan om bevroren fruit te hakken.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.